TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güzel İzmir

Yazının Giriş Tarihi: 10.09.2022 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.09.2022 08:02

Ailenin en ışıltılı çocuğu gibi İzmir, sülalede herkesin gözünün üstünde olduğu, babaanneler, anneanneler, dedeler tarafından en çok sevilen torun...

Tüm gözlerin üstünde olduğu sınıfın en güzel kızı, mahallenin bıçkın delikanlısı, takımın en çok gol atan yıldız futbolcusu İzmir.

Adının geçtiği her yeri sıcacık yapan, ışığıyla tüm ülkeyi aydınlatan bir el feneri gibi.

Ülkede herkesin en çok sevdiği, nerde yaşamak isterdiniz sorusunun tek cevabı İzmir.

Gavur diyenler falan var ama Müslümanlığın temel taşları hoşgörü, yardımseverlik, her zaman ümitli olmak da en çok İzmir’de var.

Dün doğum günüydü güzel İzmir’in. 9 Eylül 1922 de Ata’mızın, “GÜN DAĞLARDA ÇİÇEK AÇMA GÜNÜ, GÜN HADSİZLERİ DENİZE DÖKME GÜNÜDÜR” diyerek çıktığı yoldan zaferle dönüşünün tam 100. yılıydı..Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları 3 yıldır Yunan işgali altında olan İzmir’in hükümet konağına şanlı bayrağımızı dikmiş ve demişti ki Gazi Mustafa Kemal, bütün cihan işitsin ki efendiler, artık İzmir hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır. Bu yüzden Atatürk sevgisi de başkadır İzmir’in. Gerçekten de kutsal toprak oldu, tüm ülkenin aşık olduğu Güzel İzmir oldu. Ben meselâ bazen durduk yerde kendimi şanslı hissedip iyi ki burada yaşıyorum diyorum.

Şanına yakışır şekilde 100. yılın hak ettiği gibi kutlandı İzmir’in doğum günü. Dünya starı Tarkan geldi, hem mecazi hem gerçek ortalık yıkıldı ama çok şükür kimseye bir şey olmadı, dedik ya her şeyi gösterişli, her şeyi göz alıcı.

Bize bu güzel şehri savaşarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına sonsuz teşekkür ediyoruz, ruhları şad olsun. İzmir’imizin doğum günü kutlu olsun. Birlikte sağlıkla, huzurla nice 100 yıllara.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.