TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güneştekin kitaplarını depremzedeler için imzalayacak

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, ‘Rotary ile Hayal Edelim’ etkinlikleri altında, “Mübadelenin Yüzüncü Yılı” kapsamında sanatçı Ahmet Güneştekin’i ağırlıyor. Etkinlik kapsamında sanatçı Ahmet Güneştekin, kitaplarını depremzedeler için imzalayacak

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2023 08:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Güneştekin kitaplarını depremzedeler için imzalayacak

Gavur Mahallesi sergisi ile büyük ses getiren sanatçı Ahmet Güneştekin’i 29 Nisan 2023 tarihinde saat 17’de, Kültürpark Atlas Pavyonu’nda, moderatörlüğünü Nedim Atilla’nın yapacağı bir sohbette ağırlayacak olan Dokuz Eylül Rotary Kulübü, tüm İzmirli sanatseverleri etkinliğe davet ediyor. Dokuz Eylül Rotary Kulübü ev sahipliğinde yapılan etkinliğe Bostanlı, Foça, Mavişehir, Çakabey, Karşıyaka Rotary Kulüpleri ile birlikte Rotaract ve İnteract kulüpleri de destek veriyor.
Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Nilgün Tiyanşan, mübadele şehri İzmir’de mübadelenin 100. Yılında sanatçı Ahmet Güneştekin’den insan olmanın tarihsel ve politik olarak çok yönlü etkilerini dinleyeceklerini söyledi.

"SANATIN İYİLEŞTİRİCİ ETKİSİNDEN HERKESİN YARARLANMASINI İSTİYORUZ"
Sanatçının hafızayı sanatla tazeleyen, kırılgan ama sımsıkı yerleştirilmiş Gavur Mahallesi sergisini gezerken yer değiştirmiş ya da kaybolmuş bedensel varoluşu daha iyi hissedeceklerini ifade eden Tiyanşan, “Geçmişle yüzleşmek, eşitlenmek, çeşitlenmek, iyiliğin sokağa taşması, kapsayıcı olmak, bu kavramları görsel ve işitsel olarak pekiştirmek için sergi turu ve söyleşiye tüm İzmirlileri bekliyoruz. Sanatın iyileştirici etkisinden herkesin yararlanmasını istiyoruz” dedi.


Yaşanan deprem felaketi nedeniyle herkesin derinden etkilendiğini söyleyen Tiyanşan, “Depremzedelerin uzun süre daha desteğe ihtiyacı var. Bu sebeple sanatçı Ahmet Güneştekin kitaplarının satışından elde edilecek geliri depremzedeler için bağışlayacak, her birini imzalayacak” diye konuştu. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.