TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündoğdu'da Nevroz ateşi yas ve ağıtlarla yandı

İzmir'de Nevroz kutlamalarının adresi Gündoğdu Meydanı oldu. “Nevroz Ateşiyle Özgürlüğe” şiarıyla gerçekleşen Nevroz kutlamasına Emek ve Özgürlük İttifakı üyesi siyasi partiler ve çok sayıda kişi katıldı

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2023 12:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gündoğdu'da Nevroz ateşi yas ve ağıtlarla yandı

ÇAĞLA GENİŞ

Binlerce yıldır 'dirilişin ve yeniden doğuşun' sembolü olarak kutlanan Nevroz’un bu yıl da İzmir'deki adresi Gündoğdu Meydanı oldu. “Her Der Nevroz, Her Dem Azadî” ve “Nevroz Ateşiyle Özgürlüğe” şiarıyla gerçekleştirilen Nevroz kutlamasına, Emek ve Özgürlük İttifakı üyesi siyasi partiler ve binlerce yurttaş katıldı. Maraş merkezli depremler nedeniyle davul ve zurnanın olmadığı İzmir Nevroz’unda ağıtlar çalındı, sahne siyahlarla donatıldı. Selamlama konuşmaları ve saygı duruşu ile başlayan programda, Nevroz ateşini HDP İzmir İl Binası'na düzenlenen saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz ve Barış Anneleri yaktı.

20230319_134838

ONLARI ASLA AFFETMEYECEĞİZ
Programda sahneye çıkarak konuşma yapan İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, "Acımız çok büyük, kayıplarımız çok fazla. Yüz bini aşkın yurttaşımız 1,4 dakika içerisinde adeta katledildi, katledenler sarayda oturuyor. Acımız çok büyük, kederimiz çok büyük ama öfkemiz de bir o kadar büyük. Onları asla affetmeyeceğiz ve helalleşmeyeceğiz. Deprem bir kere daha gösterdi ki hayatlarımızın o sarayda oturanlar için en ufak kıymeti yok. O haramileri tarihin çöplüğüne göndereceğiz" dedi.

ASRIN HESAPLAŞMASI GELİYOR
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş da, “Haklarımızı enkaz altında ölüme terk edenlere karşı alanlardayız. Saray rejimini ortadan kaldırmak için beraberiz. Yıllardır bizi ayrılıkla, zindanlarla susturmaya çalışanlara sesleniyoruz. İşte buradayız, bir aradayız. Asrın felaketi diyorlardı. Asrın dayanışmasını örgütledik. Şimdi hazır olsunlar, asrın hesaplaşması geliyor." ifadelerini kullandı.

20230319_143426 (1)

O BARIŞI GETİRECEĞİZ
HDP Eski Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise, "Barış bu topraklarda kaldığı yerden devam edecek. Barış mücadelesi bir şartla bitebilir, barışın gelmesiyle. O barışı getireceğiz. Bu yeryüzünde bahçesinde hepimize yer var" açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.