TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YSK’dan iftar kararı: Oy sayımında iftar için ara verilecek mi?

YSK'ya, sandık kurullarınca saat 17.00 itibarıyla sayım ve döküm işlemlerine başlanacağı ancak ramazanda sadece su ile orucun açılması durumunda "sağlıklı oy sayımının yapılamayacağı" ifade edildi ve "sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği" soruldu. YSK yapılan incelme sonucunda kararını verdi. Oy Oy sayımında ara iftar için ara verilecek mi? Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 19:51
Kaynak: AA
YSK’dan iftar kararı: Oy sayımında iftar için ara verilecek mi?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimi için "oy sayımı ve döküm işlemlerinin kesintisiz olarak yapılması gerektiğini" duyurdu.

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından Yüksek Seçim Kurulu'na gönderilen mektupta, sandık kurullarının saat 17.00'de oy sayımı ve döküm işlemlerine başlayacağı ancak Ramazan ayında sadece su ile oruç açmanın sağlıklı oy sayımını engelleyebileceği belirtildi. Ayrıca, sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip vermemeleri gerektiği soruldu

YSK tarafından yapılan incelemede, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un "Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü" başlıklı 100'üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan hükmün hatırlatıldığı belirtildi. Bu maddeye göre, oy sayımı ve dökümünün derhal başlanarak açık ve aralıksız bir şekilde yapılması gerektiği vurgulandı.

YSK'nın 138 Sayılı Genelgesi'nde aynı prensipleri içeren bir düzenleme bulunduğuna dikkat çeken kurul, bu nedenle "oy sayım ve döküm işlemlerinin kesintisiz bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğine" oy birliğiyle karar verdi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.