TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıllarca terör yüzünden gidilemeyen dağlarda yayla yolları açılıyor

Şırnak’ın Uludere ilçe kırsalının terörden temizlenmesiyle birlikte oluşan huzurun ardından silah sesleri yerini hizmet için çalışan iş makinelerine bıraktı

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2023 06:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Yıllarca terör yüzünden gidilemeyen dağlarda yayla yolları açılıyor

AK Partili Uludere Belediye Başkanı Sait Ürek, güvenliğin sağlandığı ve yıllarca teröristler tarafından kullanılan bölgelerde vatandaşlara hizmet sunmak için dağları delerek yayla yolları yapıyor.

Uludere İlçe Belediye Başkanı Sait Ürek, yaptığı hizmetlerle vatandaşların takdirini topluyor. 2 bin 200 rakımlı yaylada kayalık alanları delerek yaylalara yol açan belediye ekipleri ilçe genelinde 4 mahallenin yoğun kullandığı yayla yolları oluşturdu. Başkan Ürek, bir zamanlar terör bölgesi olan Tanin dağlarında 8 kilometrelik yolu 2 ayda açarak halkın hizmetine sundu. İnsanların geçemediği kanyon vadide yol açarak yaylaların zirvesine kadar yol götüren Belediye Başkanı Ürek, "Yıllardır açılmayan bir yayla yoluydu. İmkansızı başardık, aslında 4 mahallemizin yoğun kullandığı bir yaylaydı burası. Tek geçişi olan, bir insanın geçebileceği bir yerden dağı delerek yol yaptık. Kendim binek aracımla bu yoldan geçip yaylaya çıktım. Halkımızın hizmetinde olmak bizleri çok mutlu ediyor. 2 aylık bir süre içerisinde yolumuzu kayalıkları delerek açtık. Arıcılık, hayvancılık faaliyetlerini yürüten yöre halkını gördükçe mutlu oluyoruz" dedi.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR-Bu 10 tablonun sırrı ne? İşte sırlarını duyunca çok şaşıracağınız 10 tablo!

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.