TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni atanacak sağlık personelleri ne kadar ücret alacak?

ÖSYM yani Ölçme, seçme ve yerleştirme merkezinin sağlık personelleri için Şubat ayında bir açıklama yapması bekleniyor. On binlerce sağlık personeli alımlara yönelik bir merak içindeler ve bekleyiş devam ediyor. Sağlık personellerini ilgilendiren bu bekleyiş sona erecek mi?

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 14:21
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yeni atanacak sağlık personelleri ne kadar ücret alacak?

ÖSYM’ye gönderilen listelerin açıklanması bekleniyor. On binlerce sağlık personeli şu anda atama için hem ÖSYM’den hem de sağlık bakanlığından bir açıklama bekliyor. ÖSYM’ye gönderilen listelerde yaklaşık 27 bin sağlık personelinin ataması bekleniyor. Bu 27 bin sağlık personeli içerisinde sağlık dışı branşlarda da yani mühendis, şoför gibi kişiler içinde alımlar gerçekleşecek. Sağlık personeli olarak yaklaşık 26 bin sağlık mezunu kişiler atamadan yararlanacak. Peki, atama tarihleri ne zaman? Yeni atanacak kişiler işe ne zaman başlayacak? Yeni atanacak sağlık personelleri ne kadar ücret alacak? Tüm detaylar haberimizde...

sağlık personelleri ne kadar ücret alacak

ATAMA TARİHLERİ NE ZAMAN? YENİ ATANACAK KİŞİLER İŞE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sağlık Bakanlığı tarafından ÖSYM’ye liste şeklinde gönderilen atamalar için bekleyiş devam ediyor. Sağlık personelleri bekleyiş içerisindeyken atama tarihlerinin ne zaman olacağını da merak etmektedir. ÖSYM’ye gönderilen listelerin Şubat ayı içerisinde ya da Şubat ayı sonunda açıklanması bekleniyor. Mart ayında ise yerleşen kişilerin ilan sürecinin başlayacağı belirtiliyor. Nisan ayında ise atanan sağlık personellerinin işe başlaması düşünülüyor. Bu süreler net olarak belirtilmiyor. ÖSYM ya da sağlık bakanlığından şu anda net bir tarih ya da gün belirtilmedi. Bu durum, atama bekleyen 27 bin sağlık personelini ilgilendirmektedir.

sağlık personelleri ne kadar ücret alacak

YENİ ATANAN KİŞİLER NE KADAR ÜCRET ALACAK?

ÖSYM’ye gönderilen atama listeleri için bekleyiş uzun süredir devam etmektedir. Bu bekleyiş 27 bin sağlık personelini ilgilendirmektedir. Bu kişilerin içerisinde sağlık mezunu dışında mühendis ya da şoför gibi sağlık personeli dışında branşı olan kişileri de kapsamaktadır. ÖSYM ya da sağlık bakanlığından henüz resmi bir açıklama gelmese bile bu bekleyişin Şubat ayı sonunda son bulması düşünülüyor. Bunun dışında atanacak olan kişilerin ne kadar ücret alacağı da merak ediliyor. Lisans mezunu bir hemşire 35 bin 521 TL alırken, Ortaöğretim mezunu bir hemşire 34 bin 597 TL, 2 yıllık yüksekokul mezunu sağlık teknikeri 35 bin 374 TL ve sağlık meslek lisesi mezunu biri ise 34 bin 597 TL ücret alacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.