TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaz saati uygulaması kaldırılıyor mu? Enerji Bakanı’ndan açıklama geldi!

Son zamanlarda Türkiye'de yıllardır devam eden "Yaz Saati" uygulamasıyla ilgili araştırmalar hız kazandı. 2016 yılında başlatılan kalıcı yaz saati uygulaması hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir açıklama yaptı. Şimdi merak edilen soru ise, yaz saati uygulamasında bir değişiklik olacak mı?

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 11:24
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yaz saati uygulaması kaldırılıyor mu? Enerji Bakanı’ndan açıklama geldi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mevcut saat uygulamasının değiştirilmesi için herhangi bir çalışma yapılmadığını duyurdu, bu da sık sık tartışmalara neden olan konunun şu anda gündemde olmadığını gösteriyor.

Bayraktar, bir milletvekilinin yaz saati uygulamasıyla ilgili yazılı soru önergesine verdiği yanıtta bu durumu net bir şekilde ifade etti.

"İTÜ tarafından yapılan analizler sonucunda; ülkemizde uygulanmakta olan saat diliminin GMT+3'de sürekli bulunmasının, nüfusun büyük bölümünün gün ışığından daha uzun süre faydalanmasına ve enerji verimliliğine kayda değer katkı sağladığı tespit edilmiş olup, bu çerçevede tüm yıl boyunca yaz saati uygulaması ile her mesai aralığı için karanlıkta kalınan sürenin eski saat uygulamasına göre 64 saat azaldığı ortaya konulmuştur.

yaz saati uygulaması kaldırılacak mı

Yanı sıra aynı analizlerde saat değişimlerinin getirdiği kaygı, stres, depresyon gibi olumsuzlukların daha az yaşandığı ortaya konulmuş ve bu sonuçlar doğrultusunda sabit saat uygulamasına geçilmiştir.

Yaz saati uygulamasıyla, akşam mesai ve okul çıkışlarına denk gelen karanlık zaman diliminin azaltıldığı, kış mevsimi etkisi ile gün içi aydınlık süreleri de düşünüldüğünde vatandaşlarımızın aydınlıktan daha çok fayda sağlayacağı ve havanın kararma saatlerinde önceki yıllara göre daha büyük tasarruf oranının elde edildiği görülmüştür.”

enerji bakanı alparslan bayraktar

YAZ SAATİ UYGULAMASI DEĞİŞTİRİLMEYECEK

Türkiye gazetesinde yer alan bir habere göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaz saati uygulamasının 2016'da başladığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Uygulamanın başladığı Ekim 2016 ile Ekim 2023 tarihleri arası yaklaşık 10 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu sağlanmış olup, bu tüketimin parasal karşılığı meskenlerde üç zamanlı tarifede 15,48 milyar liradır. Tüm bu gelişmeler doğrultusunda mevcut saat uygulamasının değiştirilmesi yönünde Bakanlığımızın bir çalışması bulunmamaktadır."

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.