Yaşar Üniversitesi öğretim üyesi alacak

Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre, Yaşar Üniversitesi öğretim üyesi alacak. Mühendislik Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde kadro açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 11:04
Kaynak: BERKAY ERDEN
Yaşar Üniversitesi öğretim üyesi alacak

Muhabir - Berkay Erden /Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre Yaşar Üniversitesi, 4 farklı fakülteye 5 adet öğretim üyesi alımında bulunacak. Mühendislik fakültesi için alınacak 2 üye Makine Mühendisliği Bölümü ve İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne yapılacakken, İşletme Fakültesi İşletme Bölümü için 1 üye, Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü için 1 üye son olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü için 1 öğretim üyesi alımı gerçekleştirilecek

Makine Mühendisliği için Profesör Doktor kadrosu açan üniversite inşaat mühendisliği için Doçent Doktor veya Doktor Öğretim Üyesi, İşletme ve Mimarlık Bölümleri için Doçent Doktor son olarak Psikoloji Bölümü için ise Doktor Öğretim Üyesi alımında bulunacak.

İnternet üzerinden yapılacak başvuruları kabul etmeyen Yaşar Üniversitesi adayların 28 Haziran 2024 tarihine kadar İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne şahsen veya kargo ile başvuru yapmalarını istedi.

Alım yapılacak üyeler hakkında aranan uzmanlık alanları ise şu şekilde belirlendi.

Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü Profesör alımı için

Doçentlik derecesini Makine Mühendisliği bilim alanından almış olmak. Akışkanlar Dinamiği, Termodinamik, Isı Transferi, Yenilebilir Enerji alanlarının bir ya da birkaçında eğitim, araştırma ve yayınlar yapmış olmak. Tercihen dış destekli proje yürütücülüğü, yöneticilik, yurtdışı çalışma deneyimine sahip olmak.

Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü için

Doç.Dr. adayları için Doktora ve Doçentlik derecelerini İnşaat Mühendisliği bilim alanından almış olmak. Dr.Öğr.Üyesi adayları için Doktora derecesini İnşaat Mühendisliği alanından almış olmak. Kompozit Yapı Malzemeleri, Çevre Dostu Yapı Malzemeleri alanlarında eğitim, araştırma ve yayınlar yapmış olmak. Yükseköğretim kurumlarında ilgili alanda ders verme deneyimi bulunmak. Tercihen dış destekli proje yürütücülüğü deneyimine sahip olmak.

İşletme Bölümü için

Doktora ve Doçentlik derecelerini Yönetim alanından almış olmak. Stratejik Yönetim, Örgüt Teorisi, Sürdürülebilirlik, Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanlarında eğitim, araştırma ve yayınlar yapmış olmak.

Mimarlık Bölümü için

Doçentlik derecesini Mimarlık bilim alanından almış olmak. Mimarlıkta Aydınlatma, Mimarlıkta Fiziksel Çevre Denetimi alanlarında eğitim, araştırma ve yayınlar yapmış olmak.

Psikoloji Bölümü için

Doktora derecesini Deneysel Psikoloji alanında almış olmak. Sayısal Biliş alanında eğitim, araştırma ve yayınlar yapmış olmak. Yükseköğretim kurumlarında ilgili alanda ders verme deneyimi bulunmak

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.