TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yargıtay yeni başkanı seçmek için sandık başına gidiyor

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolmasıyla beraber 25 Mart'ta yeni başkan seçmek üzere üyeler sandık başına gidecek.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 15:40
Kaynak: AA
Yargıtay yeni başkanı seçmek için sandık başına gidiyor

24 Mart 2020'de Yargıtay Başkanlığına seçilen Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi yarın doluyor. Bundan dolayı Yüksek Mahkemenin 4 yıl boyunca görev yapacak başkanını belirlemek için Yargıtayın 348 üyesi, 25 Mart Pazartesi günü sandık başına gidecek.

Mevcut Başkan Akarca dahil Yargıtay üyelerinin her biri başkan adayı olabilecek. Adayların, seçilmek için 348 üyenin salt çoğunluğunun oyunu alması gerekecek. Hiçbir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması halinde seçimlere devam edilecek.

Dördüncü ve beşinci oylamalarda da salt çoğunluk sağlanamaması halinde yeniden adaylık başvurusunda bulunanlarla seçimler tekrarlanacak. Bu seçimlerde üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekecek.

Yargıtay Başkanı Akarca ile terör davalarının temyiz incelemesini yapmakla görevli Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk'ün adaylar arasında olduğu belirtiliyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.