TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yargı işçilerin yanında... Patronlar kara kara düşünüyor

İşyerinde sürekli olarak patronu tarafından aşağılanan ve görev tanımı dışında işlerin zorla yaptırıldığını dile getiren bir işçiye yargıdan olumlu bir karar geldi. Bölge Adliye Mahkemesi, işten çıkarılmakla tehdit edilen işçinin maruz kaldığı mobbingi tespit etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2024 10:45
Kaynak: İHA
Yargı işçilerin yanında... Patronlar kara kara düşünüyor

İşveren tarafından sürekli aşağılanma ve mobbinge maruz kaldığını iddia eden işçi, bu durumu dayanılmaz bulup istifa etti. İş Mahkemesi'ne başvuran davacı işçi, kişilik haklarına yapılan saldırı nedeniyle manevi tazminat talep etti. Ancak Mahkeme, davayı reddetti. Bunun üzerine davacı işçi, kararı istinafa taşıdı.

Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Dairesi'ne ait olan ve manifestoda yer alan kararda şu ifadeler önem taşımaktadır: "Dosya içeriğindeki tanık ifadeleri, elektronik posta yazışmaları, davacının psikolojik tedaviye tabi tutulduğuna dair raporlar ve tıbbi belgeler bir arada değerlendirilmiş ve olayların zaman akışı incelenmiştir. Davacının işveren tarafından sürekli aşağılandığı, görev tanımının dışındaki işlerin kendisine zorla yaptırıldığı, hedeflerin tutturulmaması halinde işten çıkarılacağına dair tehdit içeren e-postalar aldığı ve bu sürekli baskı nedeniyle psikolojik sağlığının bozulduğu, sonuç olarak psikiyatrik tedavi gördüğü ve iş yerinde psikolojik tacize maruz kaldığı sonucuna varılmıştır. Bu nedenle, davacının kişilik haklarının ciddi şekilde ihlal edildiği göz önünde bulundurularak, uygun bir manevi tazminatın davacı lehine verilmesi gerektiği halde reddedilmesi uygun görülmemiş, Dairemizce manevi tazminat talebinin kabulüne karar verilmiştir."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.