TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da deprem! İstanbul ve çevre illerden hissedilen sarsıntı panik yarattı

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Yalova açıklarında (Marmara Denizi) 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, İstanbul ve çevre illerinden hissedildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 09:49
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yalova’da deprem! İstanbul ve çevre illerden hissedilen sarsıntı panik yarattı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)’nın paylaşmış olduğu verilere göre, saat 09.21 civarında Marmara Denizi’nde merkez üssü Yalova’da 3.7 büyüklüğünde bir sarsıntı meydana geldi. Depremin derinliği 9.71 olarak açıklandı.

DEPREM ANINDA YAPILMASI GEREKENLER

Deprem, dünyada sıkça karşılaşılan doğal afetlerden biridir ve ani bir şekilde meydana gelebilir. Deprem anında doğru davranışlar sergilemek, hayat kurtarabilir ve zararın minimize edilmesine yardımcı olabilir. İşte deprem anında alınması gereken önemli önlemler:

Sakin Kalmak: Deprem anında paniğe kapılmak yerine sakin olmak önemlidir. Panik, doğru karar vermenizi engelleyebilir ve zarar görebilirsiniz.

Güvenli Bir Yere Sığınmak: Mümkünse, bir masa, masa altı veya kapı kenarı gibi sağlam bir yere sığının. Başınızı ve boynunuzu korumak için ellerinizi ve kollarınızı kullanın.

Panik Yapmamak ve Dışarıya Çıkmamak: Kapalı bir alanda iseniz, panik yapmayın ve dışarı çıkmaya çalışmayın. Dışarıda güvenli bir yer arayın ve sakin bir şekilde bekleyin.

Asansörü Kullanmamak: Deprem sırasında asansör kullanmayın. Asansörler sıkışabilir veya çalışmayı durdurabilir ve mahsur kalabilirsiniz.

Açık Alana Çıkmak: Eğer bir binada iseniz ve güvenli bir yere ulaşamıyorsanız, dışarıya çıkın. Bina dışında, elektrik direkleri, ağaçlar veya bina parçalarından uzakta güvenli bir yer bulun.

Gaz ve Elektriği Kapatmak: Deprem sonrası gaz ve elektrik sıkıntıları olabilir. Hemen gaz ve elektriği kapatın ve tehlikeli sızıntılardan kaçının.

İletişim Kurmak: Acil durumlarda ailenizi veya sevdiklerinizi bilgilendirmek için telefonunuzu kullanın. Ancak, acil durum servislerinin hatlarını meşgul etmemeye özen gösterin.

Beklemek ve Yardım İstemek: Depremden sonra, kendinizi güvende hissettiğinizde ve risk oluşturmadığınızda yardım çağrısı yapın. Acil durum ekipleri ve kurtarma ekipleri, size yardımcı olmak için hazır olacaktır.

Deprem anında bu önlemleri almak, can ve mal kaybını en aza indirmeye yardımcı olabilir. Herkesin bu konuda bilinçli olması ve hazırlıklı olması önemlidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.