TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaş isyanda

İZBAN banliyö tren seferleri bayram tatili sonrası haftanın ilk mesai gününde kesintiye uğradı. İZBAN yetkilileri elektrik kesintisinin TEDAŞ’dan kaynaklandığını iddia etti

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2014 07:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vatandaş isyanda

EMİNE ŞEKER

İzmir Banliyö (İZBAN) Tren Sistemi, dün sabah saatlerinde yaşanan elektrik kesintisi ile vatandaşa zor anlar yaşattı. Yaklaşık yarım saat Nergis durağında bekleyen vatandaşlar, görevlilerle tartışırken; İZBAN yetkilileri vatandaşı alternatif ulaşım araçlarına yönlendirdi. İZBAN’ı sürekli kullanan vatandaşlar ise belediyenin işini yapamadığını iddia ederek, gerekirse İZBAN’ın özele devredilmesini istedi.

“ÖZELE DEVREDİLSİN”

İZBAN banliyö tren seferlerini sürekli kullanan vatandaş yaşanan sıkıntıdan dolayı isyan etti. Tek sıkıntının elektrik kesintisi olmadığını belirten vatandaşlar, “Sefer sayısı çok az. İnsanlar üst üste gidiyor. Vatandaş kendi aralarında tartışma yaşıyor. Halkapınar Aktarma Merkezi’nde hangi merdivenlerin kullanılması gerektiğine dair bir yönlendirme yok. Aktarma merkezinde gişe olmaması gerek. Ama gişe ile geçiş yapıyoruz. Sadece raylarda değil yürüyen merdivenlerde de elektrik kesintileri yaşanıyor. Yaşlılar ve engelli vatandaşlar daha çok mağdur oluyor. Bu durum ‘Elektrikler kesildi, hocam dersimi çalışamadım’ gibi bir şey oluyor. Biz her sabah İZBAN’ı kullanarak gezmeye gitmiyoruz ki. İşe gidiyoruz. Bu sıkıntılardan dolayı işlerimize geç kalıyoruz. Belediye ya halka daha iyi hizmet verebilmek için daha çok çalışıp ilgili kişileri kursa gönderip işi öğrenmelerini sağlasın ya da yapamıyorsa özele devretsin. Özel yapsın bu işi. O zaman bizimde mahkemeye gidip yaşadığımız sıkıntılardan dolayı şikayet etme şansımız olsun. Belediye bu işi yapamıyorsa halkı mağdur ediyorsa lütfen özele devretsin. Devamlı farklı sıkıntılar yaşandığı için insanlar güne mutsuz başlıyor. Tüm enerjileri gidiyor. Çalıştıkları işte verimli olamıyor. Biz her sabah eziyet çekiyoruz. Paramızla rezil oluyoruz” şeklinde yorumlarda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.