TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ustasından ‘ucuz çikolataya dikkat’ uyarısı

Ramazan Bayramı'na az bir zaman kala çarşıdaki yoğunluk devam ediyor. Bayram için vatandaşların en çok tercih ettiği çikolata, yüksek fiyatıyla cüzdanları zorlarken, piyasada daha uygun fiyatlı satılan ürünlerin içeriğinde bulunan margarin yağı ve glikoz, ileride sağlık sorunlarına yol açabilir.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 13:43
Kaynak: İHA
Ustasından ‘ucuz çikolataya dikkat’ uyarısı

Ramazan Bayramı'na yaklaşırken vatandaşların alışveriş telaşı artıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram alışverişinin vazgeçilmezleri arasında yer alan ikramlık çikolatanın yüksek fiyatı, vatandaşları daha ekonomik seçeneklere yönlendiriyor. Uzmanlar, vatandaşları düşük maliyetli ürünlerin sağlıklarını riske atmamaları konusunda uyarıyor.

Kaliteli bayram çikolatalarının kilogram fiyatı genellikle 900 ile bin lira arasında değişiyor.

"Bin TL'nin Altında Kaliteli Çikolata Bulunmuyor"

İzmir'in meşhur çikolatacılarından Kemal Kutucu, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yoğunluğun bu yıl daha kısa sürdüğünü ve tatil döneminde insanların yoğunluğunun azaldığını belirtti. Ayrıca, çikolata fiyatlarının önemli ölçüde arttığını ve bin TL'nin altında kaliteli çikolata bulunmadığını ifade etti.

"Kaliteli Çikolata Kakao Yağından Oluşur"

Kutucu, vatandaşların gerçek çikolata lezzetini arıyorsa bin liranın altındaki fiyatlarla satılan çikolatalardan kaçınmaları gerektiğini belirtti. "Kaliteli çikolata, kakao yağından ve çekirdeğinden yapılır, bu nedenle tadı ve lezzeti farklıdır. İnsanlar zaten ağız tadına güvenirler. Herkes kendi bütçesine göre tercih yapar. Daha uygun fiyatlı çikolata alanlar olduğu gibi, kaliteli bir ürün almak isteyenler kakao içerikli çikolatayı tercih ederler. Müşterilere önerimiz, kaliteli bir tat arıyorlarsa az ama kaliteli çikolata almalarıdır. Lezzet farkını hemen hissedeceklerdir" şeklinde konuştu.

Ucuz çikolata sağlığa zararlı

Bir diğer çikolatacı Mehmet Vurgun da bayram öncesindeki hareketliliğin daha önceki bayramlar kadar yoğun geçmediğini belirterek, “İnsanlar fiyatları gördüğü zaman şaşırıyor. Bizde kaliteli bir çikolatanın ortalama fiyatı 950 TL’den başlıyor. Kaliteli çikolata alın. Ucuz çikolatalar sağlığınız için de güzel değil ağız tadınız için de güzel değil. İyi, güzel çikolata tüketin. Güzel olmayan şeyler bedeninize zarar veren şeylerdir” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.