Uludağ Üniversitesi’ndeki yangının hasarı ortaya çıktı: Binlerce dekarlık alan kül oldu

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü içindeki ormanlık alanda çıkan yangının hasarı ortaya çıktı. 766 dekar orman zarar görürken, 131 dekar biçilmiş alan yandı

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 12:48
Kaynak: İHA
Uludağ Üniversitesi’ndeki yangının hasarı ortaya çıktı: Binlerce dekarlık alan kül oldu

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'nde çıkan şiddetli yangın, büyük çapta tahribata yol açtı. Yangında 766 dekar ormanlık alan ve 131 dekar biçilmiş tarla zarar gördü. Olay yerine sevk edilen 40'tan fazla kara aracı, 4 helikopter ve 2 uçakla yangın kontrol altına alınırken, binlerce personel yoğun çaba harcadı.

YANGININ HASARI BÜYÜK OLDU

Arıcılık Geliştirme ve Uygulama Merkezi'nde (AGAM) 30 arı kovanı küle dönerken, Veterinerlik Fakültesi'nde tonlarca tarım ürünü ve bir traktör yanarak kullanılamaz hale geldi. Ziraat Fakültesi'nde 80 dekar buğday tarlası ve 2 bin meyve ağacı alevlerin kurbanı oldu. Ayrıca, Mennan Pasinli MYO'da (Atçılık) 2 padok alanı ve binlerce balya yonca da hasar gördü.

Yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte, üniversite yetkilileri ve ekipler soğutma çalışmalarına devam ediyor. Olayın çıkış sebebiyle ilgili soruşturma devam ederken, üniversite topluluğu ve çevre halkı yaşanan bu felaketi derin bir üzüntüyle karşıladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.