Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Nail Özhan: 4. evre kanser hastaları da bir gün gelecek ki vereceğimiz tedavilerle kronik bir hastalık gibi rahatsızlık tam bitmese bile bununla birlikte yaşayabilecekler

Denizli Özel Egekent Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Nail Özhan, kanserin 10-20 yıl sonra kronik hale gelebileceğini belirtti. Kanser tedavisindeki gelişmeler üzerine bilgi verdi, immünoterapilerin ön planda olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 01:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 01:30
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Nail Özhan: 4. evre kanser hastaları da bir gün gelecek ki vereceğimiz tedavilerle kronik bir hastalık gibi rahatsızlık tam bitmese bile bununla birlikte yaşayabilecekler

Denizli Özel Egekent Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Nail Özhan, tedavisinde her gün yeni bir aşama kaydedilen kanserin 10-20 yıl sonra kronik bir hastalığa dönüşebileceğini belirterek, "4. evre kanser hastaları da bir gün gelecek ki vereceğimiz tedavilerle kronik bir hastalık gibi rahatsızlık tam bitmese bile bununla birlikte yaşayabilecekler" dedi.
Dünya genelinde kanserin erken tanısı ve tedavisi için sürekli çalışmalar yapıldığının altını çizen Uz. Dr. Nail Özhan, "Çalışmalar aralıksız devam ettiği için sürekli yeni ilaçlar çıkıyor. Ben inanıyorum ki 10-20 yıl sonra kanser hastalığını tamamen yok etmek değil de örneğin metastaz dördüncü evre bir kanser hastasının tedavisi yapılabilecek. Aynı bir şeker veya tansiyon hastası gibi ömür boyu ilaç kullanıyor ve hastalıktan dolayı ölmüyorsa, dördüncü evre kanser hastaları da bir gün gelecek ki vereceğimiz tedavilerle kronik bir hastalık gibi rahatsızlık tam bitmese bile bununla birlikte yaşayabilecekler. Şuanda bile bazı vakalarda biz bunları görebiliyoruz" şeklinde konuştu.
Kanser tedavisindeki güncel gelişmelere de değinen Dr. Özhan, şu bilgileri paylaştı:
"Kanserle mücadelede şu an immünoterapiler çok ön planda. Ne kadar sıçrama yapmış olursa olsun, ileri evre bir hasta de olsa, uygun hastaya immünoterapi verdiğimiz zaman hastaların önemli bir oranını kurtarabiliyoruz. Bunun dışında Car T Cell dediğimiz yeni tedavi yöntemleri kullanılmaya başlandı. Bu yöntemde hastadan aldığımız bağışıklık hücrelerini laboratuvar ortamında eğitiyoruz ve eğittikten sonra hastaya tekrar transfer ediyoruz. Bu şekilde bir yöntem var. Yine kanser aşıları ve mRNA aşıları gündemde. Kanserde tedavi yöntemleri çok hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor. ‘Kanserin tedavisi var ama bulunmuyor' diye bir şey yok. Böyle bir iddiaya hastalarımız kesinlikle inanmasınlar. Tedavi yöntemleri çok hızlı bir şekilde her sene üzerine yenileri eklenerek devam ediyor."

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.