TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

THY, Türkiye nüfusuna rakip: Türk Hava Yolları 2023’te tüm zamanların en yüksek yolcu sayısına ulaştı!

Türk Hava Yolları (THY), dünya genelinde en fazla noktaya uçan havayolu şirketi unvanını taşıyor ve bu özelliğini bir kez daha kanıtladı. 1933 yılından bu yana faaliyet gösteren THY, tarihindeki en yüksek uçuş noktası sayısına ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 14:09
Kaynak: HABER MERKEZİ
THY, Türkiye nüfusuna rakip: Türk Hava Yolları 2023’te tüm zamanların en yüksek yolcu sayısına ulaştı!

Türk Hava Yolları (THY), 2023 yılına ilişkin yolcu istatistiklerini duyurdu. Geçtiğimiz yıl 83,4 milyon yolcu taşıyarak tüm zamanların en yüksek rekorunu kırdı. Önceden, önde gelen havayolu araştırma kuruluşlarından Skytrax, 'Dünyanın En İyi Havalimanları' listesini yayımlamıştı. İstanbul Havalimanı, bu listede "Dünyanın En İyi Yemek Hizmeti Veren Havalimanı" ve "Güney Avrupa’nın En İyi Havalimanı" seçildi. Bu süreçte, 83,4 milyon yolcu taşıyarak tüm zamanların rekorunu kırdı. THY'nin 2023 verilerine göre, yolcu sayısı yüzde 16,1 arttı.

thy yolcu sayısında rekor

2023 yılı verilerine göre, iç hatlarda yüzde 19,1'lik bir artış, dış hatlarda ise yüzde 14,4 artış görüldü. Bu, Türk Hava Yolları'nın hem iç hatlar hem de dış hatlarda artış yaşadığını gösteriyor.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, şirketin "2033 Butikten Zirveye" misy’onuna vurgu yaptı. Uluslararası talepteki azalmaya rağmen, yolcu sayısındaki artışa dikkat çeken Bolat, yurt içi ve yurt dışı yatırımlarına devam edeceklerini belirtti.

thy yolcu sayısında rekor

İşte, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat'ın açıklaması:

“Tüm zamanların en yüksek yolcu sayısına ulaşarak hedeflerimize adım adım yaklaştığımızdan bir kez daha emin olduk. Bugün, dünyada en çok ülkeye uçan havayolu olarak global uluslararası trafikte azalan talebe rağmen, yolcu sayımızda büyük bir artış kaydettik. Bu büyük başarıyı elde eden tüm çalışma arkadaşlarıma ve Türk Hava Yolları ailesine bir kez daha teşekkür ediyorum. Birlikte ülkemizi dünyada gururlandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.