TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TCDD Genel Müdürlüğü'ne atanan Veysi Kurt kimdir? Veysi Kurt kaç yaşında?

Resmî Gazete'de yayımlanan atama ve görevden alma kararlarına göre, 2019 yılında TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü görevinden alınan Veysi Kurt, 5 yıl aradan sonra tekrar atanarak TCDD Genel Müdürü oldu. Peki, Veysi Kurt kimdir? Veysi Kurt kaç yaşında?

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 10:20
Kaynak: HABER MERKEZİ
TCDD Genel Müdürlüğü'ne atanan Veysi Kurt kimdir? Veysi Kurt kaç yaşında?

2019 yılında TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı iken görevinden alınan Veysi Kurt, 5 yıl sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tekrar atandı. Resmî Gazete'de yayımlanan kararlarla TCDD Genel Müdürü olarak görevine geri dönen Veysi Kurt'un atanması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla gerçekleşti. Merak edinilen konulardan biride Veysi Kurt kimdir sorusu oldu. İşte Veysi Kurt hakkında merak edilenler…

VEYSİ KURT KİMDİR?

1964 yılında Mardin'de doğan Veysi Kurt, eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi'nde Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde başlamış ve 1983 yılında bu alandan mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından aynı yıl Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bünyesinde görev almıştır.

Kurt, kariyeri boyunca TCDD çatısı altında çeşitli önemli pozisyonlarda görev yapmıştır. Bu görevler arasında Mühendis, Şube Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, Hareket Daire Başkan Yardımcısı, Hareket Daire Başkanı, TCDD Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı gibi görevler bulunmaktadır. Ayrıca, 2006 yılında bir süre Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi AŞ (TÜDEMSAŞ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini üstlenmiştir.

2016 yılında TCDD Taşımacılık AŞ'de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini vekaleten üstlenen Veysi Kurt, 2017 yılında ise bu görevi asaleten devralmıştır. Ancak, 2019 yılında görevden alınmıştır.

VEYSİ KURT KAÇ YAŞINDADIR?

TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt, 2024 yılında 60 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.