TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu saldırısına kınama

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu binasına yönelik terör örgütü PKK yandaşlarının gerçekleştirdiği saldırıyı kınayarak, "Güçlü Türk diasporasını bölmek hiç kimseye nasip olmayacaktır." şeklinde ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 18:13
Kaynak: AA
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu saldırısına kınama

Kurtulmuş, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik provokasyonlara yeni bir örnek olarak Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğuna yapılan saldırıyı belirtti.

Kurtulmuş'un ifadelerine yer verilen açıklamada, "Bu alçakça eylemi gerçekleştirenleri şiddetle kınıyor, vatandaşlarımıza ve başkonsolosluk mensuplarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." değerlendirmesi yapıldı. Ayrıca, "Ülkemizde milletimizi birbirine düşürmeye çalışan terör örgütünün yurt dışındaki uzantılarının hadsiz ve saldırgan tavırlarını, Avrupa ülkelerindeki yetkililerin engellemesi gerektiğini ve Türk toplumunun can ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlü olduklarını bir kez daha hatırlatıyoruz. On yıllardır Avrupa toplumlarıyla uyumlu bir şekilde var olan ve milli kimliğini koruyan güçlü Türk diasporasının parçalanması hiç kimsenin başaramayacağı bir hedeftir." şeklinde değerlendirmelerde bulunuldu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.