TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taksim bombacısının cezası açıklandı

İstiklal Caddesi’nde bombalı terör saldırısı gerçekleştiren ve bombayı bırakan Ahlam Albashır adlı teröriste, 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle ve 1794 yıl hapis cezası verildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 13:50
Kaynak: HABER MERKEZİ
Taksim bombacısının cezası açıklandı

İstiklal Caddesi’nde bombalı terör saldırısı gerçekleştiren ve bombayı bırakan Ahlam Albashır adlı teröriste, 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle ve 1794 yıl hapis cezası verildi.

13 Kasım 2022 tarihinde Taksim İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan ve 99 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin terör zanlısı Ahlam Albashir dahil 36 sanığın yargılanmasına devam edildiği belirtildi.

Duruşma, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi salonunun yetersiz olması nedeniyle 14. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda gerçekleştirildi. Sanık Ahlam Albashir dahil 5 tutuklu sanık jandarma eşliğinde mahkemeye getirildi. Bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanmıştı.

Sanık Ammar Jarkes, ek savunmasında, "Bugün Cuma. Yemin ederim ki bu olayla bir ilgim yok. 10 yıldır Türkiye'de yaşıyorum. 10 yıl içinde aldığım tek ceza ise emniyet kemeri nedeniyledir. Ülkemizden savaş nedeniyle kaçtık. Ben şahsın terörist olduğunu bilmeden Edirne'ye götürdüm. Eve döndüğümde kardeşimin yakalandığını öğrendim. Ben suçlu olsaydım emniyete kendim gitmezdim" ifadelerini kullandı. Mahkeme başkanı, tercüman eşliğiyle sanığa göçmen kaçakçılığı suçunu kabul edip etmediğini sordu. Sanık ise bu suçu kabul ettiğini, ancak diğer suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Kendilerine son sözleri sorulan sanıklar, tahliye ve beraatlarını talep ederken bazı sanıklar ise olayı gerçekleştirenlere beddua ederek tahliye talep etti.

Sanık Ahlam Albashir ise ek savunmasında, "Kendimi savunmayacağım. Patlama olayı ve ölenler nedeniyle bana verilecek her cezayı kabul ediyorum. Ammar Jarkes'in hiçbir şeyden haberi yoktur. Ahmet Carkes telefonu kırdığında hiçbir şeyden haberi yoktu. Ahmet Haj Hasan'ın da evinde 3 gün kaldım. Aynı atölyede çalıştığımız, kadın olduğum ve kimsem olmadığını bildiği için bana yardım etti. Bu insanların olayla alakası yok. Mahkeme başkanıyla başbaşa konuşmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Ahlam Albashir'i toplamda 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1794 yıl hapis cezası ile 22 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, Ahlam Albashir dahil 6 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme 4 sanığın ise tahliyesine hükmetti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.