TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

STK’lardan seçmenlere sandığa gelin çağrısı

İzmir’de faaliyet gösteren STK’ların temsilcileri, Karşıyaka’da yaptıkları basın açıklamasında herkesi 28 Mayıs’ta sandığa davet etti

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 20:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
STK’lardan seçmenlere sandığa gelin çağrısı

NURETTİN BAKİ

İzmir’de faaliyet gösteren STK’ların temsilcileri, Karşıyaka’da bulunan Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi önünde yaptıkları basın açıklamasında herkesi 28 Mayıs’ta sandığa davet etti. Grup adına basın açıklamasını okuyan Öğrenci Veli Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Turgut Aydın, 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdiklerini açıkladı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK ÇAĞRISI

28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. Turu’nun önemine vurgu yapan Turgut Aydın, basın metninde şu ifadelere yer verdi: “Türkiye tarihi dönemeçten geçiyor ve tarihi bir seçim yapıyor. İşin doğrusu referandum yapılıyor ya tam karanlığa gömüleceğiz ya da nefes alacağız. Bir taraf tüm devlet imkânlarını ve devlet olanaklarıyla oluşturduğu medya gücüyle Cumhurbaşkanı adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na hiçbir kural tanımadan saldırıyor. Akla, mantığa sığmayan iftira, şantaj, kumpas ve sahte üretilmiş video görüntüleriyle kampanya yürütüyor. Demokratik kitle örgütleri olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan bu çirkin, haksız, hukuksuz ve vicdansız saldırıları kınıyor, kabul etmiyoruz. Demokratik kitle örgütleri olarak Cumhurbaşkanı adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında ve arkasında olduğumuzu ilan ediyoruz. 28 Mayıs'ta sandığa gideceğiz. Biz buradayız, demokrasi karşıtlarının arkasında dizilmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz.”

SANDIĞA GİTMEYEN SEÇMENLERİ ZİYARET EDİYORUZ

RAFET YACAN

Açıklamaya katılan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Rafet Yacan, seçime 4 gün kaldığını hatırlatarak, “İpi göğüslemeye 4 günümüz kaldı. CHP Karşıyaka İlçe örgütü, yöneticileriyle, üyeleriyle, Karşıyaka’da yaşayan halkı ile birlikte çalışmalarını gece gündüz demeden hep birlikte sürdürüyoruz. Peki ne yapıyoruz. Gece ekipleri çalışıyor, 80 yaş üstü seçmenlerimiz özel ziyaret ediliyor. İlk kez oy kullanacak gençler ziyaret ediliyor. Bunun dışında başka bir şey daha yapıyoruz ki bu gerçekten çok kıymetli. 1. Tur sonuçlarına bakıyoruz 2 buçuk milyon fark var ve bir kenarda 8 buçuk milyon oy kullanmamış seçmen var. Bu seçmenin neden uzak durduğu, neden oy kullanmadığı bizim için çok önemli. Ama bunu incelemek için elimizde veri yok. Karşıyaka örgütü, sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimiz oy kullanmayan seçmeni tespit etti. Yaklaşık 4 gündür Karşıyaka’da oy kullanmayan seçmenin kapısı çalınıyor. Ve aldığımız geri bildirim bizi heyecanlandırıyor, umutlandırıyor, mutlu ediyor. Bu seçmenlerin çoğunu el birliği ile sandığa getireceğiz buna inanıyorum” diye konuştu.

GENEL

GEMİNİN ETRAFINI KORSANLAR SARMIŞ

“Birisi bir şey diyordu, zat’ı muhterem, hepimiz aynı gemideyiz diyordu” diyen Yacan sözlerini şöyle tamamladı: “Ben mimarım, genelde tasarlarken şekilci düşünüyorum. Beynimiz o şekilde çalışıyor. Gemiyi hayal ettim. Geminin her tarafı delik deşik, su alıyor ve batmak üzere. Korsanlar sarmış her tarafını. Her bir tarafı tiftik tiftik tiftiliyor, talan ediliyor. Bir taraftan da zat’ı muhterem, motoru da satmış, yelkeni de satmış. Gemi aslında yürümüyor, olduğu yerde duruyor. Kendisi nerede? Altından bir filika yapmış, güverteye kondurmuş. Yandaşları ile altın kaplı filikasının içerisinde aya bakarak kendi seçmenini avutmakta. Peki, halkın bir kısmı ne yapıyor? O delikleri kapamakla meşgul. Talan yapmakta olan korsanlarla mücadele ediyor. Onlar biziz. Bir kısmı da kamaralarında uyuklamaktalar. Ve bu durumda kimler mutlu diye bakıyorum, ancak ve ancak kendi oydaşları, yandaşları bundan mutlu. Kimler mutsuz? Öğrenciler, gençler, kadınlar, emekliler, engelliler, biz hepimiz mutsuzuz. Son 4 gün kaldı ve bu 4 günde de elimizden gelen mücadeleyi sürdüreceğiz. El birliği ile bu ipi biz göğüsleyeceğiz. Bu seçimi alacağız ve Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapacağız.”

KARANLIKLA AYDINLIK ARASINDAKİ SEÇİM OLACAK

zöhre benk

29 Ekim Kadınları Derneği’nin temsilcisi Zöhre Benk, seçimin sadece Cumhurbaşkanlığı seçimi olmadığını belirterek, “Bu kadını yok sayan zihniyet ile kadın erkek eşitliğini savunan anlayış arasında bir tercih olacaktır. Bu seçim medreseye eğitimi isteyen zihniyet ile laik, bilimsel, toplumsal, kamusal eğitimi savunan anlayış arasında bir tercih olacaktır. Bu seçim şeriat isteyen zihniyet ile laikliği, demokrasiyi, hukuku, cumhuriyeti savunan anlayış arasında bir tercih olacaktır. Bu seçim kısaca kötülük ile iyilik arasında, karanlığa giden yol ile çağdaş uygarlığa yani aydınlığa giden yol arasındaki bir tercih olacaktır. Sandığa giderken yanımıza mutlaka kararsız bir seçmeni ikna ederek, umutsuzluğa kapılmış bir yakınımızı ikna ederek gidelim. Unutmayalım umutsuzluk teslimiyettir. Biz asla karanlığa teslim olmayacağız!'' dedi.

ZÖHRE BENK

KARŞIYAKA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.