TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şiddetin psikolojik boyutu… Fiziksel şiddetten önce başlar!

Mor Çatı, 2023 yılında kurumlarına başvuran kadınların neredeyse tümünün psikolojik şiddete maruz kaldığını vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 16:33
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Şiddetin psikolojik boyutu… Fiziksel şiddetten önce başlar!

2023 yılında Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na başvuran kadınlar maruz kaldıkları psikolojik şiddeti farklı biçimlerde dile getirdiler.

Kadınların derin bir şekilde hissettikleri bu şiddeti faaliyet raporuna aktaran Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, “Psikolojik şiddet sıklıkla fiziksel şiddetten önce başlar ve tecridin eşlik ettiği yoğun psikolojik şiddet, fiziksel şiddetin uyarıcısı olabilir” bilgisini paylaştı.

MARUZ KALDIĞINIZ ŞİDDETE KARŞI DESTEK ALABİLİRSİNİZ

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın paylaşımı şu şekilde:

“2023 yılında Mor Çatı’ya başvuran kadınlar maruz kaldıkları psikolojik şiddeti farklı biçimlerde dile getirdiler… Kadınların maruz kaldığı en yaygın şiddet biçimlerinden olan psikolojik şiddeti tarif etmek diğer şiddet biçimlerine göre daha zordur. Psikolojik şiddetin olduğu her ilişkide fiziksel şiddet olmayabilir ancak fiziksel şiddetin olduğu her ilişkide psikolojik şiddetin bazı öğeleri bulunur. Psikolojik şiddet sıklıkla fiziksel şiddetten önce başlar ve tecridin eşlik ettiği yoğun psikolojik şiddet, fiziksel şiddetin uyarıcısı olabilir… Duygusal güç veya ihtiyaçların kadını kontrol etmek, denetlemek, küçük düşürmek, aşağılamak ve cezalandırmak amacıyla şiddet aracı olarak kullanılması psikolojik şiddettir. Erkek şiddeti kadınları kontrol ve baskı altına almak için uygulanan seçilmiş ve bilinçli davranışlardır… Sizler de maruz kaldığınız şiddete karşı destek alabilirsiniz.”

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.