Sıcaklar geri adım attı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son tahminlere göre, Türkiye'nin birçok bölgesinde yağışlı bir hava bekleniyor. Hava sıcaklıklarında mevsim normallerinin altına inilmesi ve bazı illerde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2024 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2024 09:59
Kaynak: İHA
Sıcaklar geri adım attı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son tahminlere göre, ülkemizin birçok bölgesinde yağışlı bir hava bekleniyor. İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç bölgeleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Diyarbakır çevresinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öne çıkıyor. Özellikle Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Afyonkarahisar, Konya, Çorum, Bolu, Karabük, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bayburt, Rize ve Artvin gibi illerde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında ise mevsim normallerinin altına inilmesi bekleniyor. Doğu kesimlerde 3 ila 7 derece arasında bir azalma yaşanması tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif esmesi öngörülürken, yağış anlarında orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bugün bazı illerde hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde:

Ankara: Parçalı bulutlu, yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. En yüksek sıcaklık 25 derece.

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu. En yüksek sıcaklık 29 derece.

İzmir: Parçalı bulutlu. En yüksek sıcaklık 36 derece.

Adana: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. En yüksek sıcaklık 39 derece.

Antalya: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. En yüksek sıcaklık 38 derece.

Samsun: Parçalı bulutlu. En yüksek sıcaklık 24 derece.

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. En yüksek sıcaklık 25 derece.

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. En yüksek sıcaklık 22 derece.

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. En yüksek sıcaklık 38 derece.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.