TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SGK Hizmetleri esnaf için artık daha kolay

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) binasındaki Sicil Müdürlüğü yanında hizmete giren SGK bürosu, esnaf sanatkarlara hızlı hizmetler sunarak, iş ve zaman kaybına uğramalarını önleyecek

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
SGK Hizmetleri esnaf için artık daha kolay

Esnaf sanatkarlar Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili işlemlerini artık daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecek. Birlik Plaza’nın birinci katında bulunan Esnaf Sicil Müdürlüğü  ile aynı katta hizmet verecek olan SGK bürosu, işlemleri için işyerinden ayrılmak zorunda kalan esnaf sanatkarlara zaman kazandıracak, iş kayıplarını önleyecek.

Esnaf sanatkarlar İESOB binasındaki SGK bürosunda;  Bağ-Kur tescil ve kapanış işlemlerini, askerlik-doğum-ihya borçlanma hesaplarını ve emeklilik taleplerini gerçekleştirebilecekler.

İş ve zaman kaybını önledik

Göreve geldikleri ilk günden itibaren esnaf sanatkarları rahatlatacak hizmetler vermeyi ilke edindiklerini kaydeden İESOB Başkanı Yalçın Ata, ‘Birlik yönetiminin ısrarlı çalışmaları sonucu bir süre önce kapanan İESOB SGK Büromuz yeniden faaliyete girdi.

SGK Büromuz esnaf sanatkarlara büyük avantajlar sunuyor. İşyerini tanıdığına emanet eden veya kapatarak gelen üyeler, artık tüm işlemlerini Birlik binasında kısa sürede halledebiliyorlar. Esnaf sanatkarlar emek ağırlıklı, sanatını kullanarak çalışan bir kesim. Onlar için işyerinin kapalı kalması demek iş kaybı demek. SGK büromuz ile hızlı ve rahat bir ortamda hizmet sunuyor,  üyelerimizin iş kaybını önlüyoruz’ dedi.

Bakana aktardık

Kısa süre önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı ağırladıklarını hatırlatan Yalçın Ata, ‘İzmir’de düzenlediğimiz toplantıya katılan değerli Bakanımız Işıkhan’a konuyu aktararak, konunun takipçisi olduk. SGK İzmir İl Müdürümüz Yavuz Kurt’un da katkılarıyla amacımıza ulaştık. Bu büro esnaf sanatkarlar için büyük kolaylık. Değerli bakanımıza, il müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz’ diye konuştu.

Dostlarımı bilgilendireceğim

SGK bürosunda işlem yaptıran berber Murat Yılmaz ise bir süredir ertelediği işlemleri Birlik Binası’nda tamamladığını söyledi. Yılmaz, ‘Emeklilik işlemlerim için birkaç kez SGK bürolarına gittim ancak EYT düzenlemesinin getirdiği yoğunluk nedeniyle yaptıramadan geri dönmek zorunda kaldım. Yalnız çalışan bir berberim, sanatımı kullanarak çalışıyorum, dolayısıyla işyerimi kimseye emanet edemiyorum. İşyerimi uzun süre kapatamadığım için de SGK bürolarındaki yoğunluğun bitmesini bekliyordum.

Esnaf sicil işlemleri için geldiğim İESOB binasında SGK bürosunu görünce çok kısa sürede kolaylıkla işlemlerimi yaptırdım. Birlik yönetimimize, düşünenlere, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tüm esnaf dostlarımı bilgilendireceğim, onların da bu fırsattan yararlanmalarını sağlayacağım’ dedi.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Babasının kalp ilacı için SGK’ya seslendi

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.