TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçime yaklaşırken keyfi ve hukuksuz uygulamalar!

Eğitim-Sen, yerel seçim tarihine sayılı günler kala ülkenin her yerinden seçim yasaklarını yok sayan hukuksuzluklar ve seçim sandık görevlilerine yönelik ayrımcı uygulamaların yaşandığını kaydetti

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 12:53
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Seçime yaklaşırken keyfi ve hukuksuz uygulamalar!

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), seçim sürecinde yaşanan hukuksuz ve adaletsiz uygulamaların sürdüğünü gündeme getirdi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "31 Mart yerel seçim tarihine sayılı günler kala ülkenin her yerinden seçim yasaklarını yok sayan hukuksuzluklar ve seçim sandık görevlilerine yönelik ayrımcı uygulamalara ilişkin haberler gelmektedir. Kendilerini hukuk kuralları başta olmak üzere, her şeyin üzerinde gören iktidar temsilcileri ve iktidarın siyasallaşmış kadroları okullar başta olmak üzere, kamu kurumlarında yasak olmasına rağmen serbestçe siyasi propaganda yapmakta ve iktidar adaylarına oy verme çağrıları yapmaktadırlar."

TAMAMEN KEYFİ VE HUKUKSUZ BİR UYGULAMA

Devamında, “Yerel seçim sürecinde yaşanan hukuksuzluklar sadece propaganda yasaklarına uymamak ile sınırlı değildir. Sandık kurullarına yapılan görevlendirmelerin tarafsızlık ilkesi çerçevesinde yapılmaması, sandık kurullarında görev alan eğitim emekçilerine üye olduğu sendikaya göre farklı tutumlar gösterilmesi gibi örnekler de yaşanmaktadır. Örneğin bu durumun bir benzeri Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanmıştır. Cizre’de sendikamız üyesi bir arkadaşımızın WhatsApp’taki isminin yanında bulunan zafer işareti ikonu nedeniyle 31 Mart Pazar günkü seçim görevi ilçe seçim kurulu müdürü tarafından keyfi olarak iptal edilmiştir. Dünyanın her yerinde bilinen ve yüzyıllardır evrensel bir sembol olan zafer işareti gerekçe gösterilerek sandık kurulu görevinin iptal edilmesi tamamen keyfi ve hukuksuz bir uygulamadır” bilgisi paylaşıldı.

BÖYLESİNE AYRIMCI BİR TUTUM…

Son olarak “Yerel seçim sürecinde sandık kurullarında görev alan Eğitim Sen üyelerine yönelik böylesine ayrımcı bir tutumun kabul edilmesi mümkün değildir. İktidarın ve onun çizgisindeki siyasal kadroların hukuk ve yasa tanımaz tutumlarının ülkeyi getirdiği nokta ortadadır. Hukuk kuralları toplumun sadece belli bir kesimi için değil, herkes için eşit derecede uyulması gereken kurallardır. Yerel seçim sürecinde görevlerini seçim kanunu başta olmak üzere, ilgili kanunlar çerçevesinde yürütülmesi gereken kamu görevlilerinin tamamen siyasal gerekçelerle yapmış oldukları tüm işlem ve eylemler suçtur. Son olarak Cizre’de yaşandığı gibi, yasalara aykırı şekilde davranarak yasal olmayan gerekçelerle sandık kurulu görevi iptali yapan kamu görevlileri hakkında soruşturma açılmalı ve yasal işlem yapılmalıdır” mesajı verildi.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.