TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sandıktan çiftçi ve emeklinin isyanı mı çıktı?

Çiftçi Çobanoğlu ve emekli Yeşiltepe, seçimin ardından hem muhalefet hem de iktidar kanadına taleplerini dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2024 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2024 13:43
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Sandıktan çiftçi ve emeklinin isyanı mı çıktı?

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nin ardından gözler sandıkta kitlesel bir tepki gösteren emeklilere ve çiftçilere çevrildi.

İLKSES TV ekranlarında yayınlanan Sultan Gümüş Kaya ile Birinci Sayfa programına katılan Çiftçi-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Adnan Çobanoğlu ve DİSK Emekli Sen Ege Bölge Temsilcisi Sabahattin Yeşiltepe, yaşadıkları sorunları anlattı, taleplerini dile getirdi.

İKLİM KRİZİ SADECE KURAKLIK DEĞİL…

Tarım arazilerinin enerji ve maden şirketlerine tahsis edilmesinin üretimi etkileyen bir unsur olduğunu kaydeden Çobanoğlu, kuraklığın ekolojik talanla doğrudan bağı olduğunu söyledi. Sadece madenlerin değil ‘temiz enerji’ denilen Jeotermal Enerji Santrallerinin (JES) de iklim krizine neden olduğunu belirten Çobanoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Kullanılan kimyasallar hem yeraltı sularını hem de toprağı kirletiyor. Sağlıklı gıdaya erişmek istiyorsak ekoloji mücadelesini de yükseltmek, mevcut enerji politikalarına karşı durmamız gerekiyor. Örneğin 4-5 yıl önce Avrupa'ya giden kuru üzümler, afrotoksin olduğu için labaratuarlardan geri döndü. Nedeni de kurutmada yaşanan sıkıntılar ve buna yol açan iklim koşullarıdır… İklim krizi sadece kuraklık değil, mevsiminde olmayan yağışlar da sorun. Mesela geçen Haziran’da yaşanan yoğun yağışlar zeytin ve üzümde ciddi bir rekolte kaybı yarattı. Şaraplık üzüm üreticileri ciddi ürün kaybı yaşadı. İklim krizlerinden yine yararlananlar şirketler oluyor. Üretici ürün üretemiyor, borcunu ödeyemiyor bu şirketlerde ürünü ellerinden ucuza alıyor.”

MUTLAKA AMA MUTLAKA KAZANACAĞIZ

Söz alan DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Temsilcisi Sabahattin Yeşiltepe ise “Bize ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler. Biz, dul ve yetimleri düşünmek bile istemiyoruz. Bunlar kabul edilecek düzeyde değil. Maaşlarımızın yüzdelerini düşürdüler, hazine katkı paylarını kestiler. Çocuklarımıza, torunlarımıza harçlık bile olmayacak bayram ikramiyesi veriyorlar. Kalan ömrümüzü insanca yaşamak istiyoruz. Mutlaka ama mutlaka biz kazanacağız” mesajını verdi.

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.