TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rotary 2440, 100 deprem kiti hazırlandı

Maraş Depremi’nin 4. gününde İskenderun’a ilk çadırkenti kuran Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu, yeni afet kitlerini Rotaryen ve Rotaraktörlerin geniş katkılarıyla hazırladı. Bir ailenin çadırından sarf malzemelerine kadar tüm ihtiyaçları temin edilerek hazırlanan 100 paket bünyesinde toplam 400 uyku tulumu ve 1000 battaniye bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 11:08
Kaynak: BÜLTEN
Rotary 2440, 100 deprem kiti hazırlandı

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Aydan Özeren, Rotaryenlerin sorun çözme noktasında her zaman sorumluluk aldıklarını ifade ederek, Türkiye gerçeği olan depreme ve doğal afetlere hazırlık noktasında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi. Hiçbir zaman ihtiyaç olmaması temennisiyle afet paketlerini hazırladıklarını vurgulayan Özeren, “Yaşanan Maraş Depremi ile çadır, uyku tulumu, sarf malzemeleri, battaniye, kırtasiye, fener gibi materyallerle dolu 100 kiti İskenderun’a nakledilerek bölgede ilk çadırkenti biz kurduk, dördüncü gündü. Öncesinde hazır olmak size en değerli şeyi kazandırıyor: Zaman” dedi.

Kitler hazır, depolara kondu

Daha önce de Rotaryen ve Rotaraktörlerin katkıları ile hazırlanan kitlerin depolarda hazır bekletildiğini anlatan Özeren, “Maraş Depreminde kullanılan kitlerimizi yerine koymak için tekrar organize olduk ve hızla kitlerimizi yeniden hazırladık. Kitlerimizi korunaklı kutular ile depoladık. Olası bir doğal afette ihtiyaç olan noktaya kitlerimizi hızla ulaştıracağız. Umuyoruz hiçbir zaman ihtiyaç duyulmaz ancak hazır olmak mecburiyetindeyiz. Kitlerin hazırlanmasında katkı koyan tüm Rotaryenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.