TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Resmi Gazete'de yayımlandı: B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat!

B sınıfı ehliyet sahipleri, Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik gereğince, en az 2 yıl sürücülük deneyimine sahip olduklarında A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen motosikletleri de sürülebilirler.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2024 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2024 09:19
Kaynak: AA
Resmi Gazete'de yayımlandı: B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat!

"Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" gereğince, A1 sınıfı sürücü belgesi alabilmek için, en az 2 yıllık geçerli B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, gerekli sağlık koşullarını sağlamak ve son 5 yıl içinde sürücü belgesinin geçici veya daimi olarak geri alınmamış olması şartları aranmaktadır.

Ayrıca, belirlenen direksiyon eğitimi dersini başarıyla tamamlayan ve uygulama sınavını geçen kişilere, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen A1 sınıfı sertifikanın sürücü belgesi sistem kayıtlarına işlenmesi halinde, Türkiye sınırları içerisinde ticari amaçlarla kullanılan motosikletler dışında A1 sınıfı sürücü belgesi ile motosiklet kullanma hakkı verilecektir.

Bu yönetmelikle ilgili olarak, İçişleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Ulaştırma ve Altyapı bakanlarının birlikte çalışacağı belirtilmiştir. Belirtilen koşulları sağlayan kişilerin, sürücü belgesi sistem kayıtlarına ilgili kodun eklenmesiyle birlikte, sertifikalarını sürücü belgesine işletebilecekleri ifade edilmiştir. Ancak, bu şartları kaybeden veya 2918 sayılı Kanuna dayanarak sürücü belgesi geçici veya daimi olarak geri alınan kişilerin yetkisi, trafik kolluğu veya sürücü belgesi vermeye yetkili birimler tarafından iptal edilecektir. Bu yönetmelik, yayım tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.