TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Prof. Dr. Budak, Bakü’de TÜRKÜNİB Genel Kurulu’na hitap etti

Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği 7. Genel Kurul Toplantısı Azerbaycan’da yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2024 11:00
Kaynak: BÜLTEN
Rektör Prof. Dr. Budak, Bakü’de TÜRKÜNİB Genel Kurulu’na hitap etti

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Türk Üniversiteler Birliği'nin (TÜRKÜNİB) 7. Genel Kurul Toplantısı yapıldı. TÜRKÜNİB Dönem Başkanı, Azerbaycan İktisat Üniversitesi (UNEC) Rektörü Prof. Dr. Adalet Muradov'un ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın yanı sıra Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkelerinden üniversite rektörleri ve akademisyenler katıldı.

Türk Dünyasında Yükseköğretimin dünya standartlarında verimli ve daha etkin yürütülmesi için oluşturulan TÜRKÜNİB 7. Genel Kurulu Türk Dünyası ülkelerinden rektörlerin katılımıyla Azerbaycan’da gerçekleştirildi. TÜRKÜNİB'in gelecekteki faaliyetlerine ilişkin konuları ele alındığı toplantıda Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Türk Dünyası Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansı'nın Kurulması” konulu sunumu yaptı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “TÜRKÜNİB, Türk Dünyasındaki bütün üniversitelerin bilgi ve altyapı paylaşımından öğrenci ve öğretim elemanı değişimine kadar üye ülkeler arasında başta akademik olmak üzere farklı alanlarda iş birlikleri gerçekleştirmek amacıyla önemli çalışmalar yürütmektedir. Eğitim-öğretim, kültür, sanat ve spor alanlarında iş birliği yapılmasına olanak sağlayarak öncülük eden TÜRKÜNİB, Türk Dünyasındaki bütün üniversitelerin birlikte hareket etmesini hedeflemektedir. Ege Üniversitesi olarak üyesi olduğumuz bu güzide birliğin hedefleri doğrultusunda akademik potansiyelimizi Türk Dünyası üniversiteleri ile paylaşma noktasında önemli rol üstleniyoruz.  Hayata geçirdiğimiz vizyoner projelerle bir yandan bilim ihraç ederken bir yandan da akademik kurumlara rol model oluyoruz. Tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemiz, uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda, Türk Dünyası yükseköğretim kurumları ile geniş bir yelpazede öncü çalışmalara imza attı, atmaya devam ediyor.  Azerbaycan ve Özbekistan’daki üniversitelerle sürdürdüğümüz ve başarı ile devam eden ikili diploma programları bunun en müşahhas örneği olduğunu söyleyebilirim. YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar hocamızın  liderliğinde ilişkilerimizi daha ileri seviyeye taşımak için yoğun gayret göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Türk dünyası üniversiteleri daha görünür olacak”

TÜRKÜNİB’in öncülüğünde Türk Dünyası ile var olan ilişkileri daha da geliştirerek güçlendireceklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, bu önemli organizasyon sayesinde Türk Dünyası üniversitelerinin uluslararası arenada daha görünür olacağını vurguladı. Rektör Prof. Dr. Budak, “YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar hocamızın koordinasyonunda, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatının Türk Üniversiteler Birliği 7. Genel Kurulu'nda ‘Türk Dünyası Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansı'nın Kurulması’ konulu sunumu gerçekleştirdik. Birlik bünyesinde, sağlam temeller üzerine inşa edileceğine inandığım ve çalışma ilkelerini sunum yaparak anlattığım  ‘Türk Dünyası Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansı’nın tüm Türk Dünyası'na hayırlı olmasını diliyorum.  Genel Kurul Toplantısında 49 olan üye sayısı, 60 yeni üniversitenin daha üye yapılması ile 109'a çıkarıldı. Artık yeni katılımlarla TÜRKÜNİB bulunduğundan çok daha güçlü konuma geldi. Yeni üyelerin üniversitelerimize ve Türk Dünyasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.