TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin'in 5. dönemi başladı

Rusya'da mart ayında yapılan devlet başkanı seçiminde oyların yüzde 87'sinden fazlasını alan Vladimir Putin Kremlin Sarayı'nda düzenlenen törenle yemin etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 14:39
Kaynak: HABER MERKEZİ
Putin'in 5. dönemi başladı

Vladimir Putin bugün beşinci kez Kremlin Sarayı'ndan Aziz Andrev Taht Salonu'na gitti.Kalabalık bir davetli grubunun önünde altı yıllık yeni dönem için Rusya'nın devlet başkanı olarak yemin etti.İlk konuşmasında "birlik mesajı" veren Putin, "Batının yaptırımlarına karşın Rusya'nın daha da güçleneceğini" savundu."Batı ülkeleriyle diyaloğa açık olduklarını" söyleyen Rusya lideri, "Buna karşın batı seçimini yapmalı." ifadelerini kullandı.

Nükleer silahlar konusuna da değinen 71 yaşındaki Vladimir Putin, "Stratejik istikrar konusunda müzakerelere hazırız ancak bu eşit şartlarda olmalı." diye konuştu.

ABD ve diğer Batılı ülkeler bugün gerçekleştirilen Putin'in görev törenine katılmadılar.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Hayır, göreve başlama töreninde bir temsilcimiz olmayacak. Seçimin özgür ve adil olduğunu kesinlikle düşünmüyoruz ama o Rusya'nın başkanı ve bu sıfatla devam edecek" dedi.

Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Fiona Hill, "Putin artık kendisini Büyük Vladimir, bir Rus çarı olarak görüyor" yorumunda bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.