TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Naci Görür müfredata jeoloji dersinin eklenmesini talep etti

İlkokul, ortaokul ve liselere jeoloji dersi konulması için çağrıda bulunan Prof. Dr. Görür, “Eminim ki bu konular işlediğiniz birçok konudan çok daha önemli olacaktır” mesajını verdi

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 15:11
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Prof. Dr. Naci Görür müfredata jeoloji dersinin eklenmesini talep etti

6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinin öncesinde ve sonrasında yaptığı açıklamalarla isminden söz ettiren Prof. Dr. Naci Görür, ‘deprem kültürü’ kavramını öne çıkardı.

İlkokul, ortaokul ve liselere jeoloji dersi konulması için çağrıda bulunan Prof. Dr. Görür, “Eminim ki bu konular işlediğiniz birçok konudan çok daha önemli olacaktır ve Türkiye için gerçek bir beka meselesidir” dedi.

TÜRKİYE İÇİN GERÇEK BİR BEKA MESELESİDİR

Prof. Dr. Görür, X platformu üzerinden yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Yanılmıyorsam ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne ve önerilerine açılmış. Önerilerin nasıl yapıldığını bilmiyorum, sayın yetkililer beni affetsin ama buradan tüm Türkiye’nin duyabileceği şekilde bir öneri yapmak istiyorum: İlk, orta ve liselere jeoloji dersi konulsun ve özellikle çocuklarımıza Türkiye’de deprem konusu anlatılsın. ‘Neden ülkemizde deprem oluyor? Depreme karşı nasıl önlemler alabiliriz? Deprem kültürünü nasıl alabiliriz ve en önemlisi deprem dirençli yerleşim alanlarını nasıl oluşturabiliriz?’ konuları etkin bir şekilde işlensin. Eminim ki bu konular işlediğiniz birçok konudan çok daha önemli olacaktır ve Türkiye için gerçek bir beka meselesidir.”

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.