TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Naci Görür: Deprem dirençli kentler talep edelim

Japonya örneği üzerinden ilerleyerek Türkiye’de dirençli kentlerin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Görür, “Aynı büyüklükte bir deprem bizde, Güneydoğu'da binlerce can aldı. Neden diye hiç düşündünüz mü?” dedi

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 15:29
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Prof. Dr. Naci Görür: Deprem dirençli kentler talep edelim

Türkiye'nin önde gelen deprem bilimcilerinden Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Japonya mesajı paylaştı.

X platformu üzerinden düşüncelerini kaydeden Prof. Dr. Görür, şunları söyledi: “Arkadaşlar biraz dertleşelim. Buna ihtiyaç var. Biliyorsunuz istesek de istemesek de ülkemizin birçok yerinde depremler oluyor. Yıkılıyoruz, canlarımızı kaybediyoruz. Japonya’da olan 7.6 depremini gördünüz. Şu ana kadar 60 kişi öldü. Deprem kentinde normal yaşam büyük ölçüde kesintiye uğramadı. Aynı büyüklükte bir deprem bizde, Güneydoğu'da binlerce can aldı. Neden diye hiç düşündünüz mü? Japonya'da kentler çoğunlukla deprem dirençli. Yerleşim alanlarını deprem dirençli yapıyorlar ve depremi minimum kayıp ve hasarla atlatıyorlar.”

naci görür

BAŞKA TÜRLÜ BU SORUNU ÇÖZEMEYİZ

Görür, son olarak ise “Bizim için de tek çıkar yol o. Onun için deprem dirençli bir kampanya başlatalım. Sağ olsunlar hemen hemen her partiden belediye başkanı adaylar ve aday adayları bu kampanyaya destek veren yazılar yazdılar. Ben de teşvik etmek için hesabımdan yayınladım. Bazı izleyicilerim onlar hakkında neler neler söylediler. Arkadaşlar, kendimize gelelim. Niyet okumayalım. İster öyle ister böyle gelin etik değerler çerçevesinde kenetlenelim. Bu ülkede, deprem dirençli kentler oluşturmanın mümkün olduğuna halkımızı inandıralım. Depremde insanımız ölmesin diyelim. Bizi yönetmeye talip olan tüm partilerden deprem dirençli kentler talep edelim. Bunun için milletimizden gözetim ve denetim görevini yerine getirsin isteyelim. Bu görevi de mülkün sahibi olarak yerine getirmesini isteyelim. Başka türlü bu sorunu çözemeyiz” paylaşımında bulundu.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.