TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. İbrahim Özcoşar yeniden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne atandı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğünde ilk dört yıllık görev süresi tamamlanan Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü olarak atandı

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2023 11:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Prof. Dr. İbrahim Özcoşar yeniden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne atandı

Prof. Dr. İbrahim Özcoşar yeniden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü görevine devam edecek. İlk dört yıllık görev süresini tamamlayan Prof. Dr. Özcoşar, 15 Eylül 2023 tarihli Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yeniden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

PROF. DR. İBRAHİM ÖZCOŞAR KİMDİR?
1975 yılında Diyarbakır'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır'da tamamladı. 1998 yılında Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. 2000 yılında Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans derecesi aldı. 2000 yılında Dicle Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2006 yılında Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde "19. Yüzyılda Mardin Süryanileri" adlı teziyle Doktor unvanı aldı. 2010 yılında Doçent, 2015 yılında Profesör oldu. 2015 yılında Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör yardımcılığı ve Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı yaptı. Birçok bilimsel kitabı ve uluslararası dergide makalesi olan İbrahim Özcoşar, başta Kadim Akademi ve Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun kurulmasında aktif rol aldı. 2019 yılında Mardin Artuklu Üniversitesi rektörlüğüne atanan İbrahim Özcoşar görevine devam etmektedir. Çalışma Alanları; Süryaniler, Osmanlı Tarihi, Şehir Tarihi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLAMA

Özcaşar, atama kararı sonrası Twitter (X) hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı: "Sayın Cumhurbaşkanımızın takdir ve tensipleri ile Mardin Artuklu Üniversitesine yeniden rektör olarak atanmış bulunmaktayım. Şahsımı bu göreve yeniden layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza, YÖK Başkanımız'a ve YÖK üyelerine teşekkür ediyorum."

rektör-mardin

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.