TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öztürk: Kültür yolu projesini destekliyoruz

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Çankır’nın ‘Kültür yolu’ projesini desteklediklerini belirten Öztürk, “Projenin hem marinayı hem kruvaziyeri hem yükü aynı anda koruyup ortaya çıkaran bir proje olarak hazırlanması beni çok sevindirdi” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 17:20
Kaynak: HABER MERKEZİ
Öztürk: Kültür yolu projesini destekliyoruz

KEMAL ÖZKURT - Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Mart ayı olağan meclis toplantısı İzmir Şubesi Meclis Başkanı Argun Gündüç idaresinde İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk ve yönetim kurulunun katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünme Çankırı’da katılım göstererek denizcilik ve turizm alanında hayata geçirmeyi planladıkları projelerini tanıttı. Kültür yolu projesiyle İzmir turizminin yeninden canlanacağını belirten Çankırı, “Smyrna Port projemiz var. Bu proje ile İzmir, kruvaziyer gemilerinin canlandığı turistin daha çok geldiği bir nokta haline gelecek. Kemeraltında ticareti yeniden canlandıracak” dedi. Çankırı’nın projelerini beğendini belirterek destek vereceğini söyleyen Başkan Öztürk, “Kültür yolu projesi bana göre muhteşem. Kültür yolu projesi ile Kemeraltı, Kadifekale, Fuar, Alsancak, Kordon birleşmiş bir rota olacaktır. Bu projeniz ile hem marinayı hem kruvaziyeri hem yükü aynı anda ortaya çıkarıp böyle bir proje hazırlamanız beni çok sevindirdi. Limanın yönetimi konusunda bu liman İzmir’in sahip olduğu bir kıymetse hepimiz buna bir otonom yapıyla çok güzel yönetebiliriz” diye belirtti.

EN GÖZDE PROJEM ‘KÜLTÜR YOLU’

5 Mart’ta gerçekleştirilen lansman toplantısına hayata geçirecekleri projeleri tanıttığını ve bunların arasında ‘Kültür yolu’ projesinin denizcilik ve turizme ciddi katkı sağlayacağını söyleyerek kendisinin de en önemsediği projeler arasında geldiğini belirten Çankırı, “İzmir'in bir deprem bölgesi olması dönüşümü bekleyen bir yer olması en öncelikle problemlerinizde bir tanesidir. Bunun farkındayız. Fakat düşen turizm hacmi, denizcilerimizin çektiği sorunlar da bizim takip ettiğimiz konuların başında geliyor. Biliyorsunuz ki burası bir liman şehri. İzmir dediğimizde Konak, Alsancak limanıyla Kemeraltı’nı ticaretiyle İzmir düşündüğümüzde görüyoruz ki yıllara istinaden bu düşüşler çok hızlı bir şekilde yaşanmış. Liman bizim en önemli ticaret kaynaklarımızdan bir tanesi ama burada gerekli sermaye ulaşabiliyor muyuz, hâlâ ulaşamıyoruz. Gemilerin eskiden çok sık geldiği binlerce turiste ev sahipliği yapan İzmir’in şu anda görüyoruz ki gelen turist sayısı 100’lere düşmüş durumda. Kentimizin maalesef canlanamayan bir ticaret hacmi var. O yüzden benim en gözde projelerinden bir tanesi Kütür yolu projesidir. Bu proje ile bir daire çizeceğiz ve bunun başlangıç noktası aslında en çok size ilgilendiren sizin odanızı da ilgilendiren bir limanın burada yapacağımız aynı Galata Port gibi Smyrna Port projemiz var. Bu proje ile İzmir, kruvaziyer gemilerinin canlandığı turistin daha çok geldiği bir nokta haline gelecek. Kemeraltında ticareti yeniden canlandıracak. Aynı zamanda trafik sıkıntısını çözüp orada artık herkesin toplanabileceği o festival havasını yaşayabileceğimiz bir alan ortaya çıkacak. Kültür yolu projesi ile Smyrna Port, Kültürpark, Anafartalar, Damlacık Gastronomi Kampüsü, Fuar, Kemeraltı, Konak Meydanı ve Konak Pier yepyeni bir görünüme kavuşacak” diye konuştu.

İZMİR LİMANI ŞAHA KALKAR

Çankı’nın Kültür yolu projesini değerlendiren Başkan Öztürk, “Kültür yolu projesi bana göre muhteşem. Hali hazırda var olsa da ortaya çıkmış bir şey yoktu siz bunu ortaya çıkardınız. Biz turizmin daha fazla gelişmesini istiyoruz. Turizmin sadece deniz, kum, güneşten ibaret olmasını istemiyoruz. İzmir’de inanç, gastronomi turizmi gibi birçok alanda faaliyet gösterme imkânı var. Kültür yolu projesi ile Kemeraltı, Kadifekale, Fuar, Alsancak, Kordon birleşmiş bir rota olacaktır. Kruvaziyer gemilerinin İzmir’i daha fazla durak yapmasının püf noktaları var. Bu gerçekleştiği zaman turizm hacmi çok büyüyecektir. Sizin yapacağınız proje ile yük limanını muhafaza etmiş olacaksınız. Bu bizim için çok önemli. Biz deniz ticaretiyle uğraşan inanlar İzmir limanın kapatılıp yok edilmesiyse ilgili bir şeyi kabul etmiyoruz. İzmir limanı neredeyse kapasitesinin çok çok altında hizmet verebiliyor. Küçük dokunuşlarla çok daha iyi hale gelecektir. Bu projeniz ile hem marinayı hem kruvaziyeri hem yükü aynı anda ortaya çıkarıp böyle bir proje hazırlamanız beni çok sevindirdi. Limanın yönetimi konusunda bu liman İzmir’in sahip olduğu bir kıymetse hepimiz buna bir otonom yapıyla çok güzel yönetebiliriz. Limanla ilişkisi olan herkesi yönetimde olan bir şekil İzmir limanını şaha kaldırır” dedi.  Öte yandan Alsancak iskelesinde ciddi bir tehlike olduğunu da dile getiren Öztürk, “Alsancak iskelesinin önündesiniz, oldu ki biri denize düştünüz. Çıkabileceğiniz bir yer yok. Bu çok ilginç bir durum. Biz bunu 15 sene önce de söyledik. Merdiven yapılamıyor madem bir ip, halat bile germedik şimdiye kadar” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.