TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel Hastaneler Yönetmeliği’ne tepki

TTB, 6 Nisan 2024 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile yine hekimlerin ihtiyaçları yerine özel sağlık işletmelerinin taleplerini karşılayan bir dizi değişikliğin gündeme getirildiğini kaydetti

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 16:31
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Özel Hastaneler Yönetmeliği’ne tepki

Özel Hastaneler Yönetmeliği’nde yapılan değişikler hakkında bilgi notu paylaşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, “Sağlık alanının sorunlarını görmezden gelen, hekim ve sağlık emek örgütlerinin görüşünün yine alınmadığı bu düzenlemeler hekimlerden yana olmadığı gibi içinde bulunduğumuz sağlık ortamına olumlu bir katkıdan da uzaktır” ifadelerini kullandı.

6 Nisan 2024 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile yine hekimlerin ihtiyaçları yerine özel sağlık işletmelerinin taleplerini karşılayan bir dizi değişikliğin gündeme getirildiğini kaydeden TTB, “Bu değişiklikler piyasalaşmış sağlık alanının istekleri yönündeki düzenlemelerdir” dedi.

OLUMLU BİR KATKIDAN UZAK

Yapılan açıklamada şu sözler kullanıldı:

“Özel sağlık işletmelerinin yer seçiminde kentsel imar planlamalarına uyma zorunluğu ortadan kaldırılmış, izin verilen cihazların ya da başka hastanelerden devir alınan ünite ve merkezlerin faaliyete açılma süreleri uzatılmıştır. 60 yaşını dolduran hekimler ile en az yüzde 60 engellilik oranı olan hekimlerin kadro aranmaksızın tek bir özel sağlık kuruluşunda çalışabilecekleri şartı getirilmiştir. 6 Ekim 2022 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan muayenehane hekimlerinin özel hastanelerde ameliyat ve girişimsel işlemler yapmalarını bir dizi koşula bağlayarak neredeyse imkânsız hale getiren yönetmelik değişikliğinde vakıf üniversitelerine ait hastaneler için bir düzenleme yoktu. Aynı kısıtlamalar bu yönetmelik değişikliği ile gerçekleştirilmiş durumdadır.”

Son olarak ise “Bütün bu değişikliklerin sağlık hizmeti niteliğinin iyileştirilmesi ya da şimdiye kadar hep söylenen ancak hiç duyamadığımız, göremediğimiz planlar çerçevesinde yapıldığı ifade edilmektedir. Sağlık alanının sorunlarını görmezden gelen, hekim ve sağlık emek örgütlerinin görüşünün yine alınmadığı bu düzenlemeler hekimlerden yana olmadığı gibi içinde bulunduğumuz sağlık ortamına olumlu bir katkıdan da uzaktır” bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.