TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oyuncu Uraz Kaygılaroğlu’nun o fotoğraflarına bir tepki de EŞİK’ten!

Erkek şiddetini normalleştirdiği için sosyal medyada büyük bir tepki alan oyuncu Kaygılaroğlu’na EŞİK’ten de tepki gecikmedi 

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 16:12
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Oyuncu Uraz Kaygılaroğlu’nun o fotoğraflarına bir tepki de EŞİK’ten!

Oyuncu Uraz Kaygılaroğlu, fotoğraf sanatçısı sevgilisi Sayna Soleimanpour’un ‘Life in Plastic’ adlı sergisi için objektif karşısına geçti. Kaygılaroğlu’nun sevgilisinin sergisinde yer alan ve resimle harmanlanan fotoğraflar erkek şiddetini normalleştirdiği için sosyal medyada tepki ile karşılaştı.

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) da tepki gösterenler arasındaydı. Binlerce kadının sergilenen resimlerdeki gibi vahşice katledildiğini kaydeden EŞİK, “Kadın katillerini yüceltmenize, kavramların içini boşaltmanıza izin vermeyeceğiz!” dedi.

KAVRAMLARIN İÇİNİ BOŞALTMANIZA İZİN VERMEYECEĞİZ!

X platformu üzerinden oyuncu Kaygılaroğlu’na tepki gösteren EŞİK’in açıklaması şöyle:

“Kadın cinayetlerinin marjinal şiddet görüntüleri haline getirilip, estetize edilmesi ve vahşetin sıradanlaştırılmasına tepki gösterilmesine, söz konusu resimlere modellik yapan Uraz Kaygılaroğlu sakin olalım diye yanıt vermiş. Ülkemizde her gün kadınlar erkekler tarafından bıçakla, silahla, boğularak, parçalara ayrılarak, diri diri yakılarak vahşice katledilirken, cinskırım yaşanırken sakin olamayız. Münevver Karabulut, Pınar Gültekin, Özgecan Aslan, Ceren Özdemir, Emine Bulut ve daha binlerce kadın sergilenen resimlerdeki gibi vahşice katledilmişken ‘sanat’ adı altında, kadın cinayetlerini estetiğe ederek sıradanlaştırmanıza, kadın katillerini yüceltmenize kavramların içini boşaltmanıza izin vermeyeceğiz!”

Oyuncunun verdiği pozlar resimle birleştirilerek sergide tablo olarak yer aldı.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.