TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖSYM duyurdu: 2023 DGS ek tercih sonuçları açıklandı!

DGS ek tercih sonuçları açıklandı! İşte 2023 DGS ek tercih sonuçları sorgulama ekranı

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 08:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
ÖSYM duyurdu: 2023 DGS ek tercih sonuçları açıklandı!

DGS ek tercih sonuçları için milyonların dört gözle beklediği tarih geldi. 29 Eylül'de başlayan ek yerleştirme işlemleri 4 Ekim'de biterken DGS ek tercih sonuçları ise 10 Ekim'de açıklandı. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim ön lisans programlarından mezun olanlar 4 yıllık lisans eğitimine geçmek için ek tercih işlemlerini bitirdi. DGS ek tercih sonuçları ÖSYM AİS ekranı üzerinden adayların erişimine açıldı. İşte 2023 DGS ek tercih sonuçları sorgulama ekranı...

DGS ek tercih sonuçları sorgulama ekranı, Dikey Geçiş Sınavı'na katılım sağlayan adayların gündeminde bulunuyor. İki yıllık ön lisans eğitimini dört yıllık lisans eğitimine tamamlamak isteyenler 29 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında DGS ek tercih işlemlerini tamamlamıştı. DGS ek tercih sonuçları için bütün dikkatler ÖSYM'den gelen son dakika açıklamasına yöneldi. İşte 2023 ÖSYM AİS ile 2023 DGS ek tercih sonuçları tarihine ilişkin merak edilenler ve tüm detayları...

DGS EK TERCİHLERİ BİTTİ!

DGS ek yerleştirme süreci 29 Eylül'de başladı. Adaylar ek tercihlerini ÖSYM AİS ekranı üzerinden 4 Ekim Çarşamba günü 23.59'a bitirdi.

DGS EK TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi DGS yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Geçtiğimiz yıl tercih işlemleri 10 Ekim tarihinde sona ermiş ve yerleştirme sonuçları 17 Ekim’de erişime açılmıştı. 2023 DGS ek tercih sonuçları ise 10 Ekim'de açıklandı.

DGS TERCİH SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?

DGS ek tercih işlemleri 29 Eylül ile 4 Ekim tarihleri arasında tamamlandı.

Dikey Geçiş Sınavı için DGS ek yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yapılarak sorgulanabilecek.

YERLEŞTİRME SONUÇLARINDAN SONRA SIRA KAYITLARDA

DGS ek tercih sonuçları açıklandıktan sonra bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri, ilgili üniversite tarafından belirlenen tarihlerde yapılacak. Dileyen adaylar e-Kayıt yapabilecek. Sonuçlar ilan edildikten sonra takvim ayrıca duyurulacak. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

DGS EK TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=9744

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ege Üniversitesine Milli Yenilik Ödülü

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.