Ölüm testinden 5 saat sonra sapa sağlam çıktı

Hatay'da depremlerden sonra yıkımı gerçekleştirilen 5 katlı bir binada, deprem kabininin sağlamlığını test etmek için canlı bir deneme yapıldı. Firma sorumlusu Yenal Kılıç, kabinin içine girerek 5 saat boyunca enkaz altında kaldı ve testi burnu bile kanamadan atlattı. Bu test, yıkım ekibinin tepkilerine neden oldu

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 10:13
Kaynak: İHA
Ölüm testinden 5 saat sonra sapa sağlam çıktı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Hatay’da mahkeme süreci tamamlanan binaların yıkımları devam ediyor. Antakya ilçesi Cumhuriyet Caddesi’nde 5 katlı bir binanın yıkımı sırasında, deprem kabini üreten firma tarafından gerçekleştirilen canlı insanla sağlamlık testi, yıkım ekibinin tepkisine neden oldu. Yenal Kılıç, kabinin sağlamlığını test etmek için kendi inisiyatifiyle kabinin içine girdi. Kılıç, yaklaşık 5 saat enkaz altında kaldı ve testi başarıyla tamamladı.

kabin

"KORKTUM, KORKMADIM DİYEN YALAN SÖYLER"

Yenal Kılıç, testin canlı insanla gerçekleştirileceğinden yıkım ekibinin haberi olmadığını belirtti ve bu kararı kendi inisiyatifiyle aldığını ifade etti. Kılıç, bu denemenin amacının insanlara deprem kabinini daha iyi tanıtmak ve olası depremler için nasıl önlem alınabileceğini göstermek olduğunu söyledi. Kılıç, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Hatay'a yıkım testini gerçekleştirmek için geldik. Bizim yapmış olduğumuz 4'üncü yıkım hepsini mankenle denedik. Bu denememizde ise kabine kendim girdim. Kabine kendi girişimi yaptım ama bundan hiçbir yıkım ekibinin haberi yoktu. Kendi inisiyatifimle aldığım bir karardı. Bunu yapmamın sebebi insanlara bu kabini daha iyi tanıtabilmekti. Önümüzdeki olacak depremler için nasıl önlem alabiliriz amacıyla yaptık. Bunu denerken korktum, korkmadım diyen yalan söyler. Bana göre alınması gereken bir riskti. Yaklaşık 5 saattir hem kabinin içinde hem göçük altındaydım. Göçükte kaldığım sürece bir zarar almadım. Kabin içerisinde sadece kolumu çarptım ve sırt kısmında bir basınç olduğu için ağrı oluştu ama çok şükür ki vücut bütünlüğüm bozulmadı."

Yenal Kılıç’ın bu cesur testi, deprem kabinlerinin sağlamlığını ve güvenilirliğini kanıtlamak için önemli bir adım oldu. Ancak bu tür tehlikeli testlerin, gerekli önlemler alınmadan yapılması tepkilere yol açtı. Yıkım ekibi ve diğer yetkililer, bu tür deneylerin daha güvenli koşullarda yapılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.