TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmen açığı ücretli öğretmenlerle kapatılıyor

İzmir Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Nafiz Ceylan, Erdoğan’ın öğretmen ataması yapacağız açıklamasına ilişkin “Öğretmen açığı sürekli ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılıyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 08:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 08:20
Kaynak: HABER MERKEZİ
Öğretmen açığı ücretli öğretmenlerle kapatılıyor

AYSELİN UZUN-ÖZEL HABER- Geçtiğimiz günlerde kabine toplantısının ardından öğretmen atamaları konusundaki soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Öğretmen atamaları fazla uzamayacak. Yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz. Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor” sözlerinin ardından atama bekleyen öğretmenler hayal kırıklığına uğradı. Birçok büyük bir öğretmen açığı olmasına rağmen hükümetin eğitime yeterli bütçe ayırılmaması sebebi ile bu açığı ücretli öğretmenlerle gidermeye çalıştığını belirten İzmir Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Nafiz Ceylan, “Bir plansızlık ve bir karmaşa durumu var ortada. Erdoğan, atanacak öğretmen sayısını Milli Eğitim Bakanı açıklayacak derken, Milli Eğitim Bakanı da Maliye Bakanı açıklayacak demesi bu işte bir plansızlık olduğunun en büyük göstergesi. Bu yanlış bir durum. Öğretmen açığı sürekli ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılıyor” açıklamasında bulundu.

nafiz ceylan

MAKAS GÜN GEÇTİKÇE AÇILIR

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntıların atanamayan öğretmenleri vurduğunu belirten Ceylan, hükümetin eğitimi öncelikli bulmaması sebebiyle bütçe ayıramadığı için öğretmen atamadığını dile getirdiği konuşmasında: “Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Bir miktar öğretmen ataması yapacağız’ açıklaması tüm atama bekleyen öğretmenleri hüsrana uğrattı. Mevcut sistemde ekonomik olarak zaten zor bir haldeyken daha farklı bir açıklama bekliyorduk. Başkanlık sisteminin de getirdiği tek kişinin karar mekanizması olması da buna neden olabilir diye düşünüyorum. Bir plansızlık ve bir karmaşa durumu var ortada. Erdoğan, atanacak öğretmen sayısını Milli Eğitim Bakanı açıklayacak derken, Milli Eğitim Bakanı da Maliye Bakanı açıklayacak demesi bu işte bir plansızlık olduğunun en büyük göstergesi. Bu yanlış bir durum. Öğretmen açığı sürekli ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılıyor. Aslında şu anda her yıl ortalama 100 bine yakın öğretmen atanması beklenirken, bu oyalama taktiğiyle idare etmeye çalışıyorlar. Bu durum da eğitim sistemine fazlasıyla zarar veriyor. Geleceğimiz olan çocukların, öğrencilerin nitelikli bir eğitim almaları için mutlaka öğretmen ataması yapılması gerekiyor. Bunlar yapılmadığı sürece öğretmen açığı makası gün geçtikçe açılır.” Diye konuştu.

öğretmen

ARTIK YETER

İktidarın faiz lobilerine ve çıkar çevrelerine büyük bütçe ayırdığını ve buralara ödenen paralara halk tarafından artık bir dur denmesi gerektiğini vurgulayan Ceylan, “Her geçen yıl atanmayan öğretmenler oranı büyümekte. Bu yıl 300 bin öğretmen atanmayı beklerken bu gelecek yıl 600 bin olacak. O nedenle bu yığılmaların da bir an önce eritilmesi gerekiyor. Hükümet eğitim dışında her şeye para buluyor. Bütçe ayırıyor ama eğitime gelince bu bütçe bulunamıyor. Çünkü Maliye Bakanının karar verecek demesi paranın olmadığına işaret ediyor. ancak gel gör ki faize, savaşa ve benzeri birçok yere para rahatlıkla aktarılabiliyor. Savaşa harcanan paraların kısıtlanması gerekiyor ve bu paraların bir an önce eğitim alanında yapılması gereken yatırımlara aktarılması gerekiyor. eğitim bir öncelik olmalı. Faiz lobilerine ve çıkar çevrelerine ödenen paralara artık yeter dememiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.