TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilerin ellerinden çıkan sıcacık cümleler: Bizim Hikayemiz

Attaroğlu İlkokulu öğrencileri hayallerini ‘Bizim Hikayemiz’ isimli kitaba döktü… Yazarlık tohumunu şimdiden öğrencilere eken eğitimciler ise yaratıcılığın sınırlarını zorluyor

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 14:12
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Öğrencilerin ellerinden çıkan sıcacık cümleler: Bizim Hikayemiz

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen ‘Küçük Eller Güçlü Kalemler’ projesi kapsamında Attaroğlu İlkokulu öğrencileri ve eğitimcileri de kolları sıvadı. Öğrenciler hayallerini ‘Bizim Hikayemiz’ isimli kitapta buluştururken, Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tahir Büdün’ün katılımı ile okul bahçesinde imza günü gerçekleştirildi.

Proje; Okul Müdürü Zeki Alpaslan, Okul Müdür Yardımcısı Emrah Atılgan, Sınıf Öğretmenleri Cennet Doğmaz, Özlem Sergin, Kadriye Adıgüzel ve Rehber Öğretmen Yönel Kartal işbirliği ile hayata geçirildi.

BU SADECE EDEBİ BİR BAŞARI DEĞİL…

Etkinlikte öğrenciler, yazıya dökülmüş hayallerinin derlendiği kitaplarını arkadaşlarına ve ailesine imzalamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşarken, Okul Müdürü Zeki Alpaslan konuşma yaptı:

“Okulumuzun genç yazarları büyük emek harcayarak kendi kitaplarını yazmayı başardı” diyen Alpaslan, şunları ekledi: “Bu sadece edebi bir başarı değil aynı zamanda hayal gücünün, yaratıcılığın ve disiplinin de somut bir göstergesidir. Yıl boyu sergiledikleri yaratıcı yazarlık becerilerinin bir araya toplandığı bu kitap okuyucular tarafından büyük beğeni ile karşılandı. Öğrencilerimizin bu başarıya ulaşmasında rehberliği ve yönlendirmesi ile büyük rol oynayan öğretmenlerime de teşekkür ediyorum. Öğrencilerime hayal kurmaktan ve bu hayalleri gerçekleştirmekten asla vazgeçmeyin diyorum. Kitap oluşurken yazılan eserlerin çocukların ruh sağlığını olumsuz etkileyip etkilemeyeceği konusunda rehber öğretmenimiz Yönel Kartal tarafından incelenmiştir. Çocuk psikoloji ve gelişimine uygun olan eserler derlenmiştir.”

ONLARI İYİ BİRER OKUYUCU YAPMAYI AMAÇLADIK

Kitabın oluşmasında büyük emek veren sınıf öğretmenlerinden Özlem Sergin ise “Attaroğlu İlkokulunun küçük elleri, kalemlerinin gücünü değerli okuyucular için ortaya koydular. Her birisi hayallerini, duygu ve düşüncelerini bizlerle paylaştı. Kitabımızda birbirinden farklı hikayeleri ve bakış açılarını bulacaksınız. Bu çeşitlilik kitabımızı zenginleştirdi” dedi.

Proje koordinatörlerinden olan sınıf öğretmeni Cennet Doğmaz da konu ile ilgili düşüncelerini şöyle paylaştı: “Okulumuzda son üç yıldır yürüttüğümüz ‘Satırlardan Yüreklere Akan Sevgi’ projemiz ile öğrencilerimizi pek çok kitap ve yazarla buluşturduk. Bu proje ile öğrencilerimizin yüreklerine kitap sevgisi aşılayarak onları iyi birer okuyucu yapmayı amaçladık. Aynı zamanda hayal güçlerini geliştirerek iyi birer yazar olma yolunda önemli adımlar attık. ‘Küçük Eller Güçlü Kalemler’ projesi sayesinde öğrencilerimiz kendi hikaye kitaplarını yaratma fırsatı yakaladı.”

Ekip öğretmenlerinden olan Kadriye Adıgüzel de “Çocuklarımızın yazdığı kitapla gurur duyuyoruz. Onların bu başarıyı elde etmesinde velilerimizin de desteği büyüktür. Onlara her zaman yanımızda oldukları için teşekkür ediyoruz. Bugünün küçüklerinin kalplerine ekilen ‘yazarlık tohumunun’ yarının büyüklerinde çiçekler açmasını gururla izleyeceğiz” mesajını verdi.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.