TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ODTÜ’lü öğrenciler Devrim için rektörlük önünde: Bahar Şenlikleri iki güne düşürüldü

ODTÜ Rektörlüğü'nün Bahar Şenliği'ni iki güne indirme ve Devrim Sahnesi'nin şenlik programından çıkarma kararına karşı çıkan öğrenci grupları, rektörlüğe yürüyerek "Devrim Sahnesi alınana kadar buradan ayrılmayacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 15:38
Kaynak: HABER MERKEZİ
ODTÜ’lü öğrenciler Devrim için rektörlük önünde: Bahar Şenlikleri iki güne düşürüldü

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Verşan Kök, geleneksel 35. Bahar Şenliği'nin Devrim Stadyumu'nda sahne olmadan yapılacağına dair bir e-posta gönderdi. Kararın, şenliğin planlanmasında önemli rol oynayan öğrenci topluluklarına danışılmadan alındığını belirten öğrenciler, kalabalık bir grupla rektörlüğe yürüdü.

odtü devrim eylemi

Yürüyüşe, EMEP milletvekili Sevda Karaca, TİP milletvekili Ahmet Şık ve CHP milletvekilleri Onur Konuralp ve Aliye Timisi Ersever de katılarak ODTÜ öğrencilerinin eylemlerine destek verdi.

odtü devrim eylemi

Rektörlük binasına ulaşan grup, rektörle görüşme talebinde bulundu. Ancak Rektör Kök, toplantıda olduğu gerekçesiyle öğrencilerle görüşmeyi reddetti. Öğrenciler, görüşme gerçekleşene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

odtü devrim eylemi

Eylemdeki grup, "Şenlik ODTÜ'nün gıdasıdır", "Şenlik ODTÜ'nün, ODTÜ bizimdir", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Şenliği ören dayanışmamızdır, kayyuma minnet eylemem" yazılı dövizler ve pankartlar taşıdı.

Yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz yıl deprem ve seçimler gerekçesiyle engellenen Bahar Şenliği, kayyum olarak atanan rektör Verşan Kök'ün kararıyla iki güne düşürüldü" şeklinde karara tepki gösterildi.

odtü devrim

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.