TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nisan ayında erkek şiddeti: En az 24 kadın öldürüldü! 

Nisan ayında erkekler en az 24 kadını ve en az üç çocuğu öldürdü. Bunun dışında en az 16 kadının ve dört çocuğun ölümü basına ‘şüpheli’ olarak yansıdı

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2023 09:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Nisan ayında erkek şiddeti: En az 24 kadın öldürüldü! 

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlenen haberlere göre; Erkekler Nisan ayında en az 24 kadını ve en az üç çocuğu öldürdü. Ayrıca en az 16 kadının ve dört çocuğun ölümü basına ‘şüpheli’ olarak yansıdı.
Öte yandan erkekler; Urfa’da bir, Edirne’de üç kadını ‘öldürmekle’ tehdit etti, en az 56 kadına şiddet uyguladı, en az dört kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az beş kadını taciz etti. Yine Nisan ayı içerisinde basına yansıyan bir tecavüz vakası oldu. 


 

17 KADIN EVİNDE ÖLDÜRÜLDÜ 
 

Beş kadın ‘ayrılmak istediği’, bir kadın ‘gürültü yaptığı’, üç kadın ‘miras’ için öldürüldü.  En az 15 kadının öldürülme ‘bahanesi’ ise basına yansımadı. 12 kadını kocası, eski kocası, sevgilisi erkekler, dört kadını oğlu, üç kadını komşusu, bir kadını meslektaşı, bir kadını arkadaşı, bir kadını çalışanın oğlu, bir kadını akrabası öldürdü. Bir kadını öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı. Erkekler, altı kadını sokak, park, iş yeri gibi ev dışı alanlarda, 17 kadını ev içinde öldürdü. Erkeklerin bir kadını nerede öldürdüğü bilgisi basına yansımadı. Üç kadın kesici aletlerle, 19 kadın ateşli silahla, bir kadın boğularak, bir kadın da darp edilerek öldürüldü. 
 

BİR KADIN TECAVÜZE UĞRADI 
 

Nisan ayında basına yansıyan cinsel saldırı / tecavüz vakaları ise şöyle; Bir kadın tecavüze uğradı. Geçen yıl aynı ay bu sayı iki idi. Fakat kadına cinsel saldırıda bulunan erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı. 56 kadına ise yine erkekler tarafından şiddet uygulandı. Geçen yıl, aynı ay bu sayı, 52 idi. Şiddet uygulanan en az 6 kadın ‘ağır’ hasta olarak hastaneye kaldırıldı, en az 7 kadına ise ‘koruma kararını’ ihlal ederek şiddet uygulandı. En az 47 kadını kocası, sevgilisi yaraladı. Bir kadını oğlu, bir kadını hasta yakını iki erkek, bir kadını akrabası, iki kadını arkadaşı, bir kadını da oğlu yaraladı. Bir kadını da bir erkek sürücü yaraladı. Üç kadını yaralayan erkeklerin yakınlık derecesi basına yansımadı. Erkekler, 14 kadını ‘ayrılmak istediği’ barışmak istemediği için altı kadını da kıskandığı için yaraladı. Erkeklerin 36 kadını yaralama bahanesi basına yansımadı. 43 kadın darp edilerek, bir kadın Molotof atılarak, sekiz kadın ateşli silahlarla, dört kadın kesici aletle yaralandı. 39 kadın ev içinde, sekiz kadın ormanlık alan, gazino ve sokak gibi ev dışı alanlarda yaralandı. Erkeklerin dokuz kadını nerede yaraladığı bilgisi ise basına yansımadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.