TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nevşehirliler soruyor: Bizim tepeler uzaydan görünüyor mu?

Nevşehir'de Avustralyalı heykeltıraş Andrew Rogers tarafından 2007 ve 2009 yılları arasında yapılan ve iddialara göre uzaydan bile görülebilecek şekil ve figürlerdeki taşlar, merak konusu haline geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 14:51
Kaynak: İHA
Nevşehirliler soruyor: Bizim tepeler uzaydan görünüyor mu?

Dünyanın çeşitli yerlerine, uzaydan bile görülebileceği iddiasıyla heykeller yapan Avustralyalı heykeltıraş Rogers, Türkiye'de Kapadokya bölgesine 400 metre yüksekliğindeki kel tepeye "Hayatın Ritmi" adını verdiği dev heykeller ve bazı figürler inşa etti. "Taşlarla Fısıldayan Adam" olarak da tanınan Avustralyalı heykeltıraş Rogers'ın Kapadokya'daki bu eserleri, uzaydan görünüp görünmediği konusunda bölgede merak uyandırdı. Nevşehir'de yaşayan Ahmet Bölükbaşı isimli bir vatandaş da Türkiye'nin ilk Uzay Astronotu Alper Gezeravcı'ya seslenerek, "Uzaydan bir bak bakalım. Bizim kel tepe görünüyor mu?" diye sordu.

Kapadokya'dan Gezeravcı'ya bir soru: Ahmet Bölükbaşı, yaptığı açıklamada, "Avustralyalı heykeltıraş Andrew Rogers, 2008 yılında Türkiye'deki Kapadokya bölgesinde bulunan Kel Tepe'ye çeşitli taşlar ve figürler yerleştirdi. 12 metreye kadar uzanan taşların üzerine çeşitli yazılar yazdı. O dönemde söylendiğine göre, uzaydan bakıldığında dünyada iki yer görülecekmiş. Bunlardan biri Çin Seddi, diğeri ise bu Kel Tepeymiş. Karşıda Erciyes Dağı olmasına rağmen o bölgenin görünmediği, ancak buranın görüneceği söylendi. Bu durum aklıma geldi. Uzaya giden astronotumuz Alper Gezeravcı'nın Ağrı Dağı'nın fotoğrafını çekeceğini duymuştum. Kendisinden rica ediyorum, uzaydan dünyaya baktığı zaman Kapadokya bölgesinde bulunan Kel Tepe'yi görebiliyor mu? Yoksa Rogers bizi kandırdı mı?" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.