TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhsin Şentürk kimdir? Muhsin Şentürk neden Yargıtay Birinci Başkanlık adaylığından neden çekildi?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, Yargıtay Birinci Başkanlık için adaylıktan çekildiğini duyurdu. Bu gelişmenin ardından, Muhsin Şentürk'ün yaşamı ve profesyonel geçmişi merak konusu oldu. Şentürk'ün kim olduğu ve kariyeri hakkında detaylar araştırılıyor. Peki, Muhsin Şentürk kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 15:20
Kaynak: HABER MERKEZİ
Muhsin Şentürk kimdir? Muhsin Şentürk neden Yargıtay Birinci Başkanlık adaylığından neden çekildi?

Yargıtay'ın Büyük Genel Kurulu'nda Yargıtay Birinci Başkanı seçimleri için 13 Mayıs'ta yapılacak 36. tur öncesinde önemli bir değişiklik yaşandı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, Yargıtay Birinci Başkanlık için adaylıktan çekildiğini duyurdu. Muhsin Şentürk kimdir? Muhsin Şentürk neden Yargıtay Birinci Başkanlık adaylığından neden çekildi

muhsin şentürk

MUHSİN ŞENTÜRK KİMDİR?

Ankara doğumlu Muhsin Şentürk, 1968 yılında dünyaya geldi. Hukuk eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Şentürk, meslek yaşamına Ankara'da hakim adayı olarak başladı. Kariyerinde Kars Susuz ve Sivas Koyulhisar Cumhuriyet Savcılığı gibi görevlerde bulundu. Daha sonra Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nde tetkik hakimliği ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevlerini üstlendi. Muhsin Şentürk, 2012 yılında Yargıtay üyeliğine seçildi. Evli olan Şentürk'ün iki çocuğu bulunmaktadır.

Şentürk konuya dair yaptığı açıklamada, “Süreçte oluşan tıkanmanın giderilmesi ve Yargıtayımızın kurumsal itibarının korunması amacıyla Birinci Başkanlık adaylığından çekiliyorum. Bu süreçte şahsıma gösterilen teveccüh ve verilen destek dolayısıyla Genel Kurul’umuzun tüm üyelerine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Yine yaptığım değerlendirme sonucunda 13.05.2024 tarihinde yapılacak olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı seçiminde aday olduğumu yüksek takdirlerinize arz eder, kıymetli desteklerinizi istirham eder, selam ve saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı. 

MUHSİN ŞENTÜRK NERELİ?

1968 yılında doğan Muhsin Şentürk, Ankara doğumludur.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.