Muharrem ayı 7 Temmuz'da başladı! Aşure Günü ne zaman?

7 Temmuz itibarıyla Muharrem ayına girdik. "Muharrem" hürmet edilen anlamını taşır. Bu ay Hz. Muhammed tarafından Allah'ın ayı diye nitelendirilmiştir. Bu ay içerisinde idrak edilen Aşure Günü zamanı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Aşure Günü ne zaman başlıyor? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 12:23
Kaynak: HABER MERKEZİ
Muharrem ayı 7 Temmuz'da başladı! Aşure Günü ne zaman?

Muharrem ayının 10. gününde idrak edilen Aşure Günü için geri sayım başladı. Paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve bolluk ve bereketin simgesi olarak görülen Aşure Günü'nde oruç tutmak bazı alimlere göre sünnettir. Peki, 2024 Aşure Günü ne zaman başlıyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan hesaplamalara göre, 2024 yılı için hicri yılbaşı tarihi belirlendi.

Aşure Günü ne zaman başlıyor?

Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günü, Aşure günü olarak kabul edilir. Buna göre; bu yılın Muharrem ayı, 7 Temmuz 2024 tarihinde başlıyor.

Muharrem ayı, İslam takviminde yılın başlangıcını temsil eder ve hicri yılın ilk ayı olarak kabul edilir. Bu önemli gün, Müslümanlar arasında manevi bir coşkuyla kutlanmakta ve çeşitli ibadetlerle anlam kazanmaktadır. Dolayısıyla, 7 Temmuz 2024 tarihi hem hicri yılbaşı hem de Muharrem ayının başlangıcı olarak özel bir öneme sahiptir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.