TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mossad nedir, ne demek? Mossad hangi ülkeye ait?

Mossad, sosyal medya kullanıcıları arasında merak konusu olan ve sorgulanan bir konu haline geldi. Mossad nedir, ne demek? Mossad hangi ülkeye ait?

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 12:04
Kaynak: HABER MERKEZİ
Mossad nedir, ne demek? Mossad hangi ülkeye ait?

MİT ve Emniyet tarafından Mossad'a bilgi sızdıranlara yönelik operasyonların ardından, Mossad'ın hangi ülkeye ait olduğu konusu merak konusu haline geldi. Mossad nedir, ne anlama gelir ve Mossad hangi ülkeye ait soruları araştırılmaya başlandı.

MOSSAD NEDİR, NE DEMEK?

Mossad, İsrail'in ulusal istihbarat teşkilatı olup, Aman askeri istihbarat ve Şin Bet iç güvenlik teşkilatıyla birlikte İsrail İstihbarat Topluluğu'na aittir. Kuruluşun temel amacı, sadece İsrail'i değil, dünya genelindeki Yahudi topluluklarını potansiyel saldırılara karşı korumak ve güvence altına almaktır. Mossad, diplomatik kuruluşlardan bağımsız olarak istihbarat toplama, gizli operasyonlar ve terörle mücadele gibi görevleri yerine getirir.

Teşkilat, İsrail Devleti'nin anayasal kanunlardan muaf olduğu için belirli bir yasa, rol, görev, yetki ve bütçeyle tanımlanamaz; bu nedenle bir derin devlet olarak nitelendirilir. Mossad'ın başkanı doğrudan İsrail Başbakanı'na karşı sorumludur. Mossad'ın yıllık bütçesi, tahmini olarak 10 milyar şekel civarında olup, bazı kuruluşlara göre Batı dünyasının en büyük ikinci casusluk ajansı olan Amerikan CIA'den sonra gelmektedir.

MOSSAD HANGİ ÜLKEYE AİT?

Mossad hangi ülkeye ait sorusu gündemde merak konusu oldu. İsrail'in ulusal istihbarat teşkilatı olan Mossad, ülkenin güvenliği ve istihbarat faaliyetlerini yürüten bir kurumdur.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.