TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MİT’ten casusluk faaliyetlerine karşı uyarı: Hemen emniyete haber verin!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), "Casusluk nedir?" başlığıyla yayınladığı video ile vatandaşları casusluk faaliyetlerine karşı uyardı

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 19:26
Kaynak: AA
MİT’ten casusluk faaliyetlerine karşı uyarı: Hemen emniyete haber verin!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), vatandaşları casusluk faaliyetlerine karşı bilgilendirmek amacıyla önemli bir adım attı. "Casusluk nedir?" başlığıyla yayınlanan bir video ile MİT, casusluk faaliyetlerinin karmaşıklığını ve ciddiyetini vurguladı. Videoda, istihbaratın geniş kapsamlı doğası ve çok yönlü çalışma kolları üzerinde duruldu. Ayrıca, casusluk faaliyetinin küresel bir tanımının olmadığına dikkat çekilerek, her ülkenin kendi iç hukukunda casusluk faaliyetine yer verdiği belirtildi. Bu bilgilendirme videosuyla MİT, vatandaşları casusluk tehlikesine karşı bilinçlendirme çabasını sürdürüyor.

Türkiye'de casusluk faaliyetlerinin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda "Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk" başlığı altında düzenlendiği bir videoda önemli bilgiler paylaşıldı. Videoda, hasım veya potansiyel hasım istihbarat mensuplarının çeşitli yöntemlerle vatandaşlarla temas kurduğu ve ülkenin menfaatlerini hedef aldığı vurgulandı. Bu hasım istihbarat servislerinin, vatandaşları casus olarak kullanabildiği belirtilerek, casusluk faaliyetlerinin geniş bir yelpazede gerçekleştirilebileceği ifade edildi. Ayrıca, istihbarat servislerinin casuslardan çeşitli bilgiler talep edebildiği, bunların arasında adres bilgileri, keşif çalışmaları ve analiz raporları gibi detayların bulunduğu aktarıldı.

MİT uyardı: Şüpheli hareketlerle karşılaştığınızda hızla emniyet birimlerine haber verin

Videoda ayrıca, hasım istihbarat servislerinin organize suç ve terör örgütlerini de casusluk amacıyla kullanabildiği vurgulanarak, vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuldu:

"Bilinçli ya da bilinçsiz şekilde yabancı ülke istihbarat mensuplarına yardımcı olmanın bir suç olduğu bilinmelidir. Tanımadığımız kişilerin yönelttiği irdeleyici, şüpheli ve hassas içerikli sorulara cevap vermeden önce soruyu soranın kim olduğu sorgulanmalıdır. Şüpheli hareketlerle karşılaşılması durumunda ivedilikle emniyet birimlerine haber verilmelidir.

Vatandaşlarımız 'www.mit.gov.tr'nin ana sayfasında yer alan 'nasıl yardım edebilirsin' kısmından, önemli gördüğü, şüphelendiği veya ihbar etmek istediği hususları paylaşabilmektedir. Toplumumuzun yüksek ahlak değerlerini suistimal ederek ülkemiz aleyhine bilgi toplama arayışına girişen istihbarat uzantılarına imkan tanımamanın bir vatandaşlık görevi olduğu unutulmamalıdır."

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.