TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Savunma Bakanı Güler, Macaristan’da

Milli Savunma Bakanı Güler, Macar mevkidaşı Szalay-Bobrovniczky ile bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2023 16:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Milli Savunma Bakanı Güler, Macaristan’da

Macaristan’a resmi ziyarette bulunan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Macaristan Savunma Bakanlığında askeri törenle karşılandı. Bakan Güler, törenin ardından Macaristan Savunma Bakanı Kristof Szalay-Bobrovniczky ile bir araya geldi.  

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye resmi ziyarette bulunan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, temaslarına devam ediyor. Macaristan Savunma Bakanlığında askeri törenle karşılanan Bakan Güler, tören kıtasını selamlamasının ardından Macaristan Savunma Bakanı Kristof Szalay-Bobrovniczky ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. Her iki Bakan, baş başa görüşme sonrası heyetler arası görüşmeye başkanlık etti.

“Dostumuz, müttefikimiz ve kardeşimiz Macaristan ile ikili iş birliğine, dayanışma ruhuna özel önem veriyoruz”

Bakan Güler, görüşmeler sonrası yaptığı açıklamada, “Macaristan’da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyor, kardeş Macar halkına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ve sevgilerini iletiyorum. Mevkidaşım, Macaristan Savunma Bakanı Sayın Kristof Szalay-Bobrovniczky’nin bana ve heyetime göstermiş olduğu mükemmel ev sahipliği için de teşekkürlerimi sunuyorum. İlişkilerimizin daha da güçlenmesi için gayet samimi ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Dostumuz, müttefikimiz ve kardeşimiz Macaristan ile ikili iş birliğine, dayanışma ruhuna özel önem veriyoruz. Görüşmemiz esnasında, ikili iş birliği ve bölgesel güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunduk, Avrupa Atlantik Güvenliği ve ülkelerimizin NATO’ya katkılarını ele alma fırsatını bulduk. Savunma sanayisi dâhil ikili iş birliğimizi güçlendirmek için karşılıklı olarak kararlılığımızı dile getirdik. Kardeş Macaristan’daki özellikle Macar Silahlı Kuvvetlerindeki gelişmeleri görmekten büyük bir memnuniyet duyduk. Mevkidaşım Sayın Bakanın gösterdiği ev sahipliği için bir kez daha içtenlikle teşekkür ediyor ve bu vesileyle kendisini en yakın zamanda Türkiye’ye davet ediyorum” dedi.

“Macaristan için Türkiye özellikle stratejik bir partnerdir”

Macaristan Savunma Bakanı Szalay-Bobrovniczky ise, “Macaristan için Türkiye özellikle stratejik bir partnerdir. Askeri ilişkilerimiz zaten mükemmeldir. Bugün Sayın Bakan ile biz bu ilişkileri daha iyi yere getirmek için çalıştık. Sayın Bakan’a ziyaretleri için teşekkür ediyorum ve davetinizi severek yerine getirmeyi arzu ediyorum” dedi.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Yeni Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler kimdir?

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.