Meteorolojiden uyarı geldi: Salı gününe dikkat! Sıcaklık artıyor

Yarından itibaren Türkiye genelinde sıcaklıklar artacak. Marmara ve Ege'de yüksek sıcaklıklar devam ediyor. İç Anadolu'da rüzgarlı, Karadeniz'de yağışlı, Doğu Anadolu'da sağanak yağışlar görülüyor. Akdeniz kıyılarında sıcak çarpması riski var.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 12:31
Kaynak: HABER MERKEZİ
Meteorolojiden uyarı geldi: Salı gününe dikkat! Sıcaklık artıyor

Yarından itibaren Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının artması bekleniyor. Marmara bölgesinde güneşli günler devam ederken, Ege'de sıcaklıklar çok yüksek değerlere ulaştı. Özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması öneriliyor.

Marmara'da İstanbul 32, Edirne 36, Çanakkale ve Balıkesir 33, Kocaeli 32 derece olarak ölçüldü. Salı ve çarşamba günleri bölgede sıcaklıklar bir kademe daha yükselecek.

İç Anadolu'da ise kuzeyden esen rüzgarlarla birlikte Eskişehir-Konya arasında açık hava hakim. Sivas ve Kayseri'de kısa süreli yaz sağanakları görülüyor. Ankara 32, Eskişehir 30, Konya 28, Sivas 25 derece olarak kaydedildi. Perşembe günü bölgede sıcaklıkların daha da artması bekleniyor.

AKDENİZ KIYILARINDA SICAK ÇARPMASI RİSKİ

Ege bölgesinde ise güneşli günler devam ediyor. İzmir'de sıcaklık 36 dereceye yükseldi. Manisa 36, Muğla 39, Denizli 37, Bodrum 38 derece ölçüldü. Akdeniz kıyılarında sıcak çarpması riski sürüyor, bağıl nem Mersin ve Hatay'da yüksek seviyede seyrediyor.

Karadeniz'in doğusunda yağışlar devam ederken, Batı Karadeniz'de hava açık ve sıcaklık arttı. Bolu ve Samsun 30, Kastamonu 28, Trabzon 26 derece olarak ölçüldü.

DOĞUDA YAZ SAĞANAKLARI

Doğu Anadolu'da ise Malatya'dan Erzurum'a, Ağrı'dan Ardahan'a kadar uzanan bölgede yaz sağanakları taşkın ve su baskınlarına neden olabilir. Erzurum 20, Malatya 29 derece olarak kaydedildi. Güneydoğu Anadolu'da Diyarbakır çevresinde yağış bekleniyor, Diyarbakır 34, Şanlıurfa 37 derece sıcaklık ölçüldü.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.