TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji pazar günü için alarm verdi: 18 ile sarı kodlu uyarı! Sel, su baskını ve yıldırıma karşı dikkatli olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar günü için vatandaşları uyardı! 18 ile sarı kodlu uyarı, olası sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. Özellikle de hava koşullarının riskli olduğu bu dönemde vatandaşların tedbirli olması önem arz ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 21:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 21:02
Kaynak: HABER MERKEZİ
Meteoroloji pazar günü için alarm verdi: 18 ile sarı kodlu uyarı! Sel, su baskını ve yıldırıma karşı dikkatli olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni tahmin raporunu kamuoyuyla paylaştı. Son değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor. Bununla birlikte, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların da etkili olması öngörülüyor. Özellikle Batı Akdeniz'in Toroslar kesimi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneydoğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Ardahan, Kars, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkâri, Siirt ve Batman ile Konya'nın kuzey ve doğusu, Erzurum'un kuzey ve batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

METEOROLOJİ UYARDI: PAZAR GÜNÜ KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR

Meteoroloji yetkililerinden gelen son değerlendirmelere göre, Batı Akdeniz'in Toroslar kesimi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneydoğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Ardahan, Kars, Muş, Şırnak, Hakkâri, Siirt ve Batman ile Konya'nın kuzey ve doğu, Erzurum'un kuzey ve batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu durumda yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, halkın güvenliği için gerekli önlemlerin alınması ve meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması gerektiği vurgulandı.

METEOROLOJİDEN 18 İLE SARI KODLU UYARI

Pazar günü için meteorolojiden 18 ile sarı kodlu uyarı! Meteoroloji verilerine göre Pazar günü; Hatay, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Sivas, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak gibi birçok il, bu uyarıdan etkilenecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.