TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEB açıkladı: 1 Nisan’da okullar tatil mi?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerden dolayı 1 Nisan Pazartesi günü okulların tatil olacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 18:03
Kaynak: İHA/AA
MEB açıkladı: 1 Nisan’da okullar tatil mi?

Millî Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pazartesi günü tatil edildiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'a gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında il eğitim yöneticileri ile bir araya geldi. Iğdır Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Bakan Tekin, burada yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin, öncelikle e-Okul üzerinden okul-veli randevu sisteminin hayata geçirildiğini ve velilerin sınıf koridorlarına girmesini önlemek amacıyla bu sistemi oluşturduklarını belirtti. Ayrıca, çocukların sadece akademik başarılarının değil, sosyal sorumluluk projelerinde de bulunmalarının önemine vurgu yaptı. Bu nedenle, çocukların sosyal etkinliklerdeki performanslarının karnelerine yansıtılacağını ve bu alanda bir puanlama sistemi oluşturulacağını duyurdu.

Bakan Tekin, Milli Eğitim Şura'larına dair yaşanan yanlış anlaşılmaları düzeltirken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 21. MEB Şurasının sonbaharda başladığını belirtti. Ayrıca, 1 Nisan pazartesi gününün öğrenciler ve öğretmenler için idari tatil ilan edildiğini açıkladı. Bu kararın, seçimler sonrası okulların temizlenmesi ve eğitim-öğretime hazırlık sürecini kolaylaştırmak amacıyla alındığını ifade etti.

Kaynak: İHA/AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.